Famljekonstellationer

Famljekonstellationer och självmedkänsla

18 – 25 april 2019 på KRETA

Charlotte Palmgren psykosyntesterapeut och driver Svenska Hellingerinstitutet

 

Att omfamna dig själv med värme och medkänsla är en stor gåva du inte bara ger till dig själv utan också till alla andra och världen!”

 

Den här veckan får du hjälp med att se på dig själv med medkänsla och gestalta ditt liv genom metoden Familjekonstellationer. Här kommer du få utforska dina beteenden, känslor och mönster på ett annorlunda sätt  främst genom att sätt upp en konstellation av ditt familjesystem för att se mönster i ett större sammanhang,  Vi arbetar erfarenhetsbaserat och upplevelseinriktat med övningar och delande.

Under kursveckan fokuserar vi särskilt på självmedkänsla som handlar om att med värme omfamna ditt inre stukade barn. Den hjälper dig att bli din egen bästa vän i ditt vuxna liv. Vår självkänsla är grunden för våra livsupplevelser. De första sex åren är avgörande för hur stark vår självkänsla blir och den bygger på anknytningen till våra föräldrar, framförallt till vår mor. Hur vår självkänsla är visar sig främst i våra nära relationer som med partners och barn. Med en stärkt självkänsla är vi bättre rustade att möta livets motgångar.

Kursupplägg.

  • Kursen omfattar 5 dagar, fredag-tisdag, med morgon och eftermiddagspass.
  • Morgonpass kl. 9-12, eftermiddagspass 17-18.30. I pausen finns utrymme för bad, vila, vandring.
  • Under en av dagarna besöker vi resterna av  Asklepiostemplet på plats och hör berättelsen om dess  antika helandekult och drömterapi. Ciceron och lokalkännare  är Ann-Sofie Noryd.
  • Onsdagen disponeras fritt.
  • Minimum deltagare 8, max 16 deltagare.

Att sätta upp en konstellation.
En familjekonstellation går till så att en deltagare väljer ut representanter för sina familjemedlemmar, inklusive sig själv, ur kursgruppen. Han/hon placerar sedan representanterna i förhållande till varandra utifrån en inre spontan bild. Tearapeuten/Charlotte går därefter runt till samtliga i uppställningen och frågar hur de uppfattar sin situation i de positioner där de blivit placerade. Utifrån detta synliggör hon dynamiken i familjens inre struktur och går därefter steg för steg mot en lösning. En lösning har effekt endast om den berör, aktiverar och bekräftar klientens kärlek. Försoning kan då ske på en själslig nivå.

Läs mer om metoden och Bert Hellinger grundare av Familjekonstellationer , http://www.svenskahellingerinstitutet.se/konstellationersystemuppstallningar/familjekonstellationer-organisationskonstellationer/

——————————————

Kursledare:

Charlotte Palmgren – psykosyntesterapeut, med särskilt intresse för anknytningsteorier och neuropsykologi, studerat Bert Hellingers familjesystematiska terapi och har använt  metoden Familjekonstellationer i sin verksamhet i tjugo år. Läs mer >>

Litteratur av Palmgren:
Om du visste hur mycket jag älskar dig! – om kärlekens kraft i familjerelationer och Under ytan – berättelser ur verkliga livet utifrån ett familjesystematiskt perspektiv samt se ett videoföredrag /Youtube  ”Under ytan i relationer”  Palmgren är grundare av Svenska Hellinger Institutet i Stockholm, och leder dess föredrags- och kursverksamhet.

Några deltagarröster från Charlottes tidigare kurser:

– Det är lätt att känna sig trygg med en sådan inkännande och pedagogisk ledare som dig. /Maja
– Du leder alla på ett professionellt och ödmjukt sätt fram till en kärleksfull lösning. /Mirro
– Charlotte har en ovanligt god lyhördhet för vad i systemet som behöver lyftas fram för att
   underlätta processen. /Björn Christensen, leg. psykolog

Kurspris

Kursavgiften är 7000kr + moms (totalt 8750kr) varav 2000 kr i anmälningsavgift. Då ingår 5 dagars kurs, logi i enkelrum, sju övernattningar, transfer t o r Heraklion (Obs ej till flygplatsen i Chania!), välkomst- och avslutningsmiddag samt besök i det antika Asklepiostemplet på plats.

Anmälningsavgift om 2000kr betalas in i samband med anmälningstillfälletplusgiro 1125687-2. Resterande kursavgift ska vara oss tillhanda 10 mars 2019.

Anmälningsavgift återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg och minus 5% iadministrationskostnad om avbeställning sker mer är 30 dagar innan avresa. I övrigt tillämpar Lendasoasen Konsumentsverkets Allmänna resevillkor.

Boende.

Vi bor på familjära hotell, alla rum har tillgång till uteplats, badrum och möjlighet att laga sin frukost på rummet eller i gemensamt kök (frukost ingår ej). Läs mer om orten och boende HÄR. Lendas har två minimarket och ett tiotal tavernor som serverar god grekisk husmanskost.

Flygresa

Flygresa bokas på egen hand till Heraklion. Vi rekommenderar direktflyg med Vingresor. Det finns också andra flygmöjligheter med reguljärflyg, då med byte. Sök alternativ hos t ex  flygresor.se . Kontakta info@lendasoasen.se för råd och hjälp. Boka inte resa förrän kursstart är bekräftad.

Information

Ann-Sofie Noryd, info@lendasoasen.se
0763-755070 www.lendasoasen.se

ANMÄL dig här

Sista anmälningsdag – senast 31 jan 2019 eller när kursen är full!

 

 

 slide001

 Lendas har fått sitt namn av den stora Lejonklippan i väster, som skyddar den lugna hamnen.
Hit reste människor under antiken för att dricka brunn och få läkedom i Asklepiostemplet. Resterna av templet syns fortfarande i sluttningen bakom byn och vattnet kommer från samma källa nu som då.