BARA VARA -med mindfulness, yoga och vandring.

10 – 17 maj 2018 på KRETA        inställd

—————————————-  


Marianne Princis
– mindfulnessinstruktör, avspännings- och stressterapeut
Isse Magnusson – yogalärare

Det här är en kurs för dig som söker stillhet, lugn och ro. Du som om behöver varva ned och ge dig själv tid att lyssna inåt. När livet och vardagen behöver pausas, då alla måsten och krav, från dig själv och omvärlden, får lov att vänta, eller kanske utvärderas.
Vad är det egentligen som är så akut, så viktigt att du glömmer bort dig själv?
Veckan i Lendas, med oss, ger dig utrymme – ger dig möjligheten till att hämta andan och bara vara.

 

Platsen

Byn Lendas är belägen mitt på Kretas sydkust, rakt söder om Kretas
största stad Heraklion. Den är en mycket gammal boplats där arkeologiska fynd har gjorts, från både förhistorisk och grekisk/romersk tid. I utkanten av byn finns resterna av ett Asklepiostempel (läkekonstens gud). Det rena källvattnet ansågs helande och stärkande och därför anlades en antik kurort i Lendas. Vattnet går att dricka och kommer från samma källåder som då.

Kursledare

Marianne PrincisIsse magnusson

Marianne Princis: Jobbar med stresshantering, mindfulness och hur vi får en hållbar vardag. Hjälper människor att finna balans i tillvaron – genom att bli närvarande i nuet minskar vi onödig stress. Hon föreläser och håller kurser i stresshantering, mindfulness och hur vi blir hållbara över tid. Utbildad mindfulnessinstruktör, diplomerad avspännings- och stressterapeut samt diplomerad kostrådgivare.
Fd redovisningskonslut/chef SRF i egen firma under många år. www.meranu.se————–
Isse Magnusson
: Aktiv som yogalärare, med fokus på att finna stillheten och kontakten med ditt inre och hur du optimalt positionerar kroppen. Legitimerad inom traditionerna Yin, Vinyasa, Barnoch GravidYoga. Författare till ”En liten guide in i Yinyogans värld” och ”En liten guide in i Barnyogans värld”. Ständig utveckling är mottot för Isse, att lyssna inåt och följa hjärtat. Håller Workshops och föreläsningar på Yogastudios och skolor. Har tidigare varit flitigt anlitad designer, skräddare och inredare samt varit utförsåkare på elitnivå. www.isse.nu

Kursupplägg:

Schemat för veckan är luftigt, just för att tid till egen reflektion ska rymmas.
Vi kommer att göra vandringar åt öster och väster. Powerwalks eller högt tempo slipper du helt, vi vandrar i långsamt tempo ibland i tystnad och insuper omgivningarna och atmosfären.
Dagligen erbjuds du att vara med på lugn och inkännande Yoga som passar alla, det finns inga krav på förkunskaper. Vi lägger fokus på att hitta ett medvetet andetag och att lugnt öppna upp kroppen. Du vägleds in i Mindfulness och stresshantering genom meditativa övningar för att hitta ditt eget sätt att stanna i nuet och släppa alla måsten.

Boende:

Vi bor i trevliga familjehotell, varje rum har egen ingång och uteplats, badrum, kylskåp med utrustning att koka sitt morgonkaffe/te och tillreda sin frukost (frukost ingår ej). Lendas har två minimarket och ett tiotal tavernor som serverar god grekisk husmanskost. Läs mer om orten och boende HÄR.

Kursavgift:

8 900 kr, inkluderar anmälningsavgift om 2000kr, boende i dubbelrum, transfer, mindfulness, yoga och vandringar med guide och besök i Asklepiostemplet samt 2 st middagar. (Boende i enkelrum: tillägg med 700:-).  Anmälningsavgiften betalas i samband med registrering av anmälan till pg 112 5687-2.

Lendasoasen tillämpar Konsumentverkets Allmänna resevillkor för paketresor.

Flygresa:

Bokar var och för sig genom Vingresor eller annan flygarrangör tors-tors till Heraklion, t ex skyscanner.se
(Billigast idag 10-17/10: 1800kr, Sthlm-Heraklion t o r med två stopp)
Obs! boka inte flyg förrän kursstart är bekräftad. Veckan startar med Välkomstmiddag ankomstkvällen torsdag  10 maj kl 19.30.

Kontakt:

Ann-Sofie Noryd/teknisk arrangör Lendasoasen, info@lendasoasen.se, 0763-755070

Anmäl dig här

Sista anmälningsdag 31 jan 2018

Flyers för utskriftBara Vara 2018_

Deltagarkommentarer från 2017.

–  Bra upplägg på varierad vecka som även gav utrymme åt egen tid.

Yogan underbar, härligt att varva rörelser med stilla positioner.

Mindfulness mycket att ta till sig, gav mig många tankar att ta med mig i vardagen.

Härliga vandringar!

Lendas är en fantastisk plats – utan komersiell turism – shopping.

Alla borde gå den här kursen.