Vandring och Sång på Kreta

4 – 11 oktober 2018                                         för 8:gången i rad!

med  Bodil Bendixon och Ann-Sofie Noryd       

                        

DSC_9767 (1)

                                                                                                            

För dig som vill träna både kropp och röst i medveten närvaro med vandring och sång. Passar alla med god rörlighet oavsett ålder,  även som kompetensutveckling för att teambilda och friskvårda.

         Du får

 • upptäcka styrkan att vandra i grupp och uppleva närheten till den Kretensiska naturen.
 • utforska sin röst och glädjen att  sjunga i grupp.
 • pröva att växla om till en lugnare livsstil
 • uppleva sambandet mellan sång och fysisk och psykisk hälsa.

Dagsinnehåll:

Uppvärmning av kropp, röst och andning. Vandring med ro – kortare och längre turer – oftast i tystnad för att uppleva närvaron och upplevelsen av naturen. Vi möter solen på Lejonbergets rygg, vandrar längs stränder, besöker Asklepiostemplet, Drafula-ravinen med naturlig marmorstrand, upplever bergsbyn Miamou och går på romerska handelsvägar.  Sång under dagen +  kvällspass med sång/avspänning. Alla som kan andas och prata är fullt kvalificerade för sången! En god allmänkondition är önskvärd för vandringen. Kurstiden är  5 dagar, fre-tisdag, 35 timmar gemensamt + 5 timmar eget arbete, onsdag disponeras fritt.

Körinspiratör Bodil Bendixon

Vandringsledare Ann-Sofie Noryd

 

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————————–

Kursledare

Röst och sång: Bodil Bendixon – körledare/inspiratör, pianist och hängiven musiker. Mångårig erfarenhet av pedagogiskt arbete med personalgrupper, arbetslösa, sjukskrivna, folkhögskolor och sommarkurser. Mer info: www.tangotanten.se
Vandringsledare och lokalkännare: LenasOasens Ann-Sofie Noryd – lärare, teater- och rörelsepedagog, mindfulnessinstruktör. Har gedigen kunskap om Lendas natur, kultur och historia. Driver kursverksamhet i Lendas sedan 20 år och ansvarar också för kursadministrationen.
—————————————————————————————————————————————————————

Kursavgift: 8500 SEK. Kursavgiften inkluderar anmälningsavgift 2000 SEK,  7 hotellnätter i enkelrum med dusch och enkel kokmöjlighet (frukost ingår ej), transfer, välkomst- och avslutningsmiddag. Mer om BOENDE läs här.

Anmälningsavgiften – 2000kr betalas i samband med registrerad anmälan till plusgiro 1125687-2. Din plats är garanterad så snart anmälningsavgiften är betald.  Resterande belopp faktureras och ska vara inbetald senast 1 sept 2018.

Flygresa bokar var och en för sig genom Vingresor eller annan flygarrangör tors-tors till Heraklion när kursstart är bekräftad. Kontakta oss gärna för vidare information.

Anmälningsavgiften återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg – 5% administrationsavgift om avbeställning sker mer än 30 dagar innan avresa. I övrigt tillämpar LendasOasen Allmänna resevillkor.
———————

Mer information
bodil@tangotanten.se 0733-944 783 eller Ann-Sofie Noryd info@lendasoasen.se 0763-75 50 70

ANMÄL dig här

Sista anmälningsdag – tills kursen är full!
———-

   • Kretas härliga klimat, klicka här
   • Se  BILDER från 2016 års kurs klicka här
   • 2017 års bilder under uppdatering.

Deltagarkommentarer :

–      Fantastiskt upplägg. Såå bra med mixningen av sång – tystnad – vila – vandring. Ändra inget!!

–      Detta är något som alla människor skulle kunna vara med om. Jag känner mig också mycket säkrare i min sång efter denna
——vecka.

–      Välkomponerad blandning av sång, vila, vandring med små och lite större strapatser. Jag tyckte om alla berättelser om platser
——och
personer, både levande och döda.

–      Varierat landskap med vandringar både i berg och längs havet – allt var så vackert!

–      Det var väldigt roligt att sjunga på det sättet – jag var imponerad av att vi lärde oss så mycket text utantill. Härlig musik!

–      Egentligen överträffades mina förväntningar.

Lendas och lejonberget

Lendas by och Lejonberget