MediYoga och Vandring – på Kreta

22 – 29 september 2019

med

Jeanette Challis – MediYoga-instruktör, dans-rörelsepedagog.

 

Kursen för dig som vill kombinera det inre lugnet i yogans värld och den yttre upplevelsen av Lendas intagande omgivningar.

——–

Under kursen får du:

* träna MediYoga med andning, meditation och lugna, mjuka yogarörelser.
* tillfälle att komma ner i varv och få tid till återhämtning.
* vandring tillsammans i tystnad med inslag av MediYoga.
* öka din kroppsmedvetenhet och din rörlighet. 

Ur programmet:

Vi börjar och slutar dagen med ett Mediyogapass; på morgonen för att samla energi och balans inför dagen och på kvällen för att komma till ro. I ’rörelseverkstaden’ (två-tre pass) låter vi våra kroppar berätta ’tankar och ord’ utifrån oss själva på ett lekfullt vis.

Vid ett par tillfällen vandrar vi i den storslagna naturen, bl a över fårhagar och olivlundar, en annan dag till ett pilgrimskapell insprängt i berget med vidunderlig utsikt och via Drafula-ravinen ner till en strand med naturlig marmor. Vandringarna sker tystnad, i rofyllt tempo och med MediYogainslag såsom andning, meditation mm. Vi besöker också den antika läkeplatsen Asklepiostemplet och det bysantinska kapellet i Lendas by.
Att yoga, vandra och meditera tillsammans skapar en skön känsla av samvaro där du kan fylla på med energi. Du får också tid att vara med dig själv, ta ett dopp eller varför inte lite siesta på eftermiddagen. Inga förkunskaper men en god allmänkondition med tanke på vandringarna.

Fem kursdagar är lör – onsdag. Torsdag disponeras fritt och fredagar är resdagar.
———————————-
MediYoga i korthet.
MediYoga (MY) är en svensk utvecklad terapeutisk yogaform som .. Läs mer >

Kursledare:

Jeanette Challis är utbildad dansare, danspedagog, rörelsepedagog, kreatör, yogainstruktör, diplomerad mediyoga- och gravidyogainstruktör och legitimerad barnmorska. Sedan flertalet år leder Jeanette yogakurser, rörelseverkstad och retreat på Oaxen och genom Svenska Kulturcentret Lendas Kreta.
www.jeanettechallis.se
Södertäljeposten juni 2017: http://www.e-magin.se/latestpaper/kp8d16gf/paper/#/paper/bqxxch3p/28

Ann-Sofie Noryd  är vandringsledare, teater- och rörelsepedagog, mindfulnessinstruktör. Har gedigen kunskap om Lendas natur, kultur och historia. Driver kursverksamhet i Lendas sedan 20 år och ansvarar också för kursadministrationen.  Om Lendasoasen.

————

Kursavgift:

8200 kr. Kursavgiften inkluderar anmälningsavgift 2000 Kr, 7 hotellnätter i enkelrum med dusch och enkel utrustning för att koka sitt morgonkaffe/te (frukost ingår ej), transfer t o r Heraklion, välkomst- och avslutningsmiddag. Mer om BOENDE läs här.

Anmälningsavgiften – 2000kr betalas i samband med registrerad anmälan till plusgiro 1125687-2. Din plats är garanterad så snart anmälningsavgiften är betald.  Resterande belopp faktureras och ska vara inbetald senast 15 aug 2018.
Anmälningsavgiften återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg – 5% administrationsavgift om avbeställning sker mer än 30 dagar innan avresa. I övrigt tillämpar LendasOasen Allmänna resevillkor

Flygresa

Bokar var och en för sig genom t ex  www.skyscanner.se  (bästa pris 20/7, 2765kr) fre-fre till Heraklion. Kontakta oss gärna för vidare information.

Mer information

Jeanette Challlis challisje@icloud.com eller Ann-Sofie Noryd info@lendasoasen.se 0763-75 50 70

ANMÄL dig här

Sista anmälningsdag 15 maj 2018 – eller när kursen är full.

Folder för utskrift>> Mediyoga 2018-05

Foton: Sven Wagelin-Challis