Skriv och Vandra

26 april – 3 maj 2018                            Fulltecknad – väntelista!

 

med

Kersti Björkman -skrivpedagog och dramatiker

Ann-Sofie Noryd -vandringsguide och lokalkännare

 

Lendas

En vårvecka där du får vara i ditt skrivande, i kropp och sinne – samtidigt!  Varje dag innefattar en längre eller kortare vandring med inplanerad skrivtid längs vägen, alltid på inspirerande platser. I april är Kreta grönt och blommande.

 

Ur programmet

Kursens fokus är prosa och berättande. Du får varje dag skrivuppgifter och övningar och tillfällen till respons. Ett tillfälle med individuell texthandledning ingår. Medan fötterna tar oss framåt processas skrivideer och tankar i sin egen takt. Vi vandrar längs stränder och på gamla romerska handelsvägar. Vi besöker bergsbyn Miamou, möter solen på Lejonklippan och tar oss ner till Drafularavinens naturliga marmorstrand. Fram emot eftermiddagen är vi tillbaka i Lendas by. Efter vila och egentid samlas vi till ett kvällspass med textsamtal och uppläsningar. Samtalen kan sedan fortsätta under middagen på någon av byns små tavernor. En god allmänkondition är önskvärd för vandringen. Kurstiden är 5 dagar fredag-tisdag. Onsdagen disponeras fritt. Resdag torsdag.

Röster från tidigare deltagare:
Fantastiskt välkomponerat kurskoncept… kreativt att integrera vandring och  skrivande…
tar fram rytm och kropp och minskar prestationsångesten.
– Professionellt och genomtänkt!
– Jag hade höga förväntningar men det var ännu bättre

 

 Skrivledare och vandringsguide

Kersti Björkman

Kersti Björkman

Casa Doria 3_as

Ann-Sofie Noryd

 

Skrivledare är Kersti Björkman, skrivpedagog och dramatiker med lång erfarenhet av att leda kurser. I Lendas har hon hållit uppskattade skrivworkshops sedan 1997.
www.kerstibjorkman.se

Vandringsguide är LendasOasens Ann-Sofie Noryd – lärare, teaterregissör, och mindfulnessinstruktör. Har gedigen kunskap om Lendas natur, kultur och historia. Driver kursverksamhet i Lendas sedan 20 år och ansvarar också för kursadministrationen.

 

——————————

Kurskostnad

9500kr, inkluderar kurskostnad, 25% moms, enkelrumstillägg, välkomst- och avslutningsmiddag samt transfer till och från flygplatsen. Anmälningsavgift om 2000kr betalas in i samband med anmälningstillfället eller på pg 1125687-2. Resterande belopp före den 10 mars 2018.
Din plats är garanterad så snart du betalat anmälningsavgiften.

Anmälningsavgift återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg och – 5% admin om avbeställning sker mer är 30 dagar innan avresa. Om arrangören inställer resan betalas hela anmälningsavgiften tillbaka till deltagaren. I övrigt tillämpar Lendasoasen Konsumentsverkets Allmänna resevillkor.

Boende

Vi bor i trevliga familjehotell med enkel standard, varje rum har egen ingång och uteplats, badrum och enkel köksutrustning  för att laga sin egen frukost. Lendas har två minimarket och ett tiotal tavernor som serverar god grekisk husmanskost. Läs mer om orten och boende HÄR.

Flygresa

Var och en bokar och betalar sin egen flygresa till Heraklion. Vi rekommenderar www.ving.se . Obs! Boka inte resa förrän kursstart är bekräftad.

Information

Ann-Sofie Noryd, info@lendasoasen.se, 0763-755070

Anmäl dig här

Sista anmälningsdag 31 jan 2018 !


Folder
för utskrift – Lendasoasen_skriv_2018_

 

 

 

Lendas har fått sitt namn av den stora Lejonklippan i väster som skyddar den lugna hamnen. Hit reste människor under antiken för att dricka brunn och få läkedom i Asklepiostemplet. Resterna av templet syns fortfarande i sluttningen bakom byn och vattnet kommer från samma källa nu som då.

Paulus tog skydd efter svåra stormar utanför Kretas sydkust bakom en av grannbyarnas klippberg. Kali Lemens heter byn som betyder ’de goda hamnarna’.

OCD-lejon