BARA VARA -med mindfulness, yoga och vandring.

9 – 16 maj 2019 på KRETA                                   —- inställd —-

—————————————-  


Marianne Princis
– mindfulnessinstruktör, avspännings- och stressterapeut
Isse Magnusson – yogalärare

Det här är en kurs för dig som söker stillhet, lugn och ro. Du som behöver varva ned och ge dig själv tid att lyssna inåt. När livet och vardagen behöver pausas, då alla måsten och krav, från dig själv och omvärlden, får lov att vänta, eller kanske utvärderas.

Vad är det egentligen som är så akut, så viktigt att du glömmer bort dig själv?
Veckan i Lendas ger dig utrymmet och möjligheten till att hämta andan och bara vara.

———–

Platsen – ‘I Lendas är enkelheten lyx’

Byn Lendas är belägen mitt på Kretas sydkust, rakt söder om Kretas
största stad Heraklion. Lendas ligger vid stranden i en naturlig hamn
mellan två utskjutande klippor. Den ena klippan är påfallande lik ett stort lejon, ”Lejonklippan”, vilket också gett byn dess namn – leontas är det äldre grekiska
ordet för lejon. Den är en mycket gammal boplats där arkeologiska fynd har gjorts, från både förhistorisk och grekisk/romersk tid. I utkanten av byn finns resterna av ett Asklepiostempel (läkekonstens gud). Det rena källvattnet ansågs helande och stärkande och därför anlades en kurort i Lendas. Vattnet går att dricka och kommer från samma källåder nu som då. Vi kommer att besöka resterna av templet och höra berättelsen om helandekulten under antiken.

Kursledare

Marianne Princis

Marianne Princis: Jobbar med stresshantering, mindfulness och hur vi får en hållbar vardag. Hjälper människor att finna balans i tillvaron – genom att bli närvarande i nuet minskar vi onödig stress. Hon föreläser och håller kurser i stresshantering, mindfulness och hur vi blir hållbara över tid. Utbildad mindfulnessinstruktör, diplomerad avspännings- och stressterapeut samt diplomerad kostrådgivare.
Fd redovisningskonslut/chef SRF i egen firma under många år. www.meranu.se————–

Isse Magnusson:  Yogalärare. Lägger stort fokus på deltagarens inre, att hitta andetaget och stillheten. Men även hur vi positionerar oss i de olika yogaställningarna (Asanas) för komfort, säkerhet och optimalt fysiskt och mentalt välbefinnande. Och hur den fysiska hälsan hänger ihop med det mentala, kropp och sinnen.

Isse Magnusson är också legitimerad inom traditionerna Yin, Vinyasa, Barnoch GravidYoga. Författare till “En liten guide in i Yinyogans värld” och ”En liten guide in i Barnyogans värld”. Ständig utveckling – är mottot för Isse, att lyssna inåt och följa hjärtat. Håller Workshops och föreläsningar på Yogastudios och skolor. Har tidigare varit flitigt anlitad designer, skräddare och inredare samt varit utförsåkare på elitnivå. www.isse.nu

Kursupplägg:

Schemat för veckan är luftigt, just för att tid till egen reflektion ska rymmas.
Vi kommer att göra vandringar åt öster och väster. Powerwalks eller högt tempo slipper du helt, vi vandrar i långsamt tempo ibland i tystnad och insuper omgivningarna och atmosfären.
Dagligen erbjuds du att vara med på lugn och inkännande Yoga som passar alla, det finns inga krav på förkunskaper. Vi lägger fokus på att hitta ett medvetet andetag och att lugnt öppna upp kroppen. Du vägleds in i Mindfulness och stresshantering genom meditativa övningar för att hitta ditt eget sätt att stanna i nuet och släppa alla måsten.

Boende:

Vi bor i trevliga familjehotell, varje rum har egen ingång och uteplats, badrum, kylskåp med vattenkokare/liten platta, porslin och bestick för att kunna tillreda en enkel frukost (frukost ingår ej). Lendas har två minimarket och ett tiotal tavernor som serverar god grekisk husmanskost.

Stranden ligger i byn nedanför raden av tavernor och är ett par hundra meter lång.
Där finns gratis solstolar och parasoller. Följer man stigen över Lejonklippan finns en längre strand i grannbyn Ditikos.

Läs mer om orten och boende HÄR.

Kursavgift:

9 200 kr, bokar du före 1 december är priset 8800kr. Priset inkluderar anmälningsavgift om 2000kr, boende i dubbelrum, transfer t o r Heraklion, mindfulness, yoga och 2 vandringar med guide och besök i Asklepiostemplet samt 2 st middagar. (Boende i enkelrum: tillägg med 700:-).  Anmälningsavgiften betalas i samband med registrering av anmälan till pg 112 5687-2.

Lendasoasen tillämpar Konsumentverkets Allmänna resevillkor för paketresor.

Flygresa:

Bokar var och för sig genom Vingresor eller annan flygarrangör tors-tors till Heraklion (ej till Chania), t ex skyscanner.se
Obs! boka inte flyg förrän kursstart är bekräftad. Veckan startar med Välkomstmiddag ankomstkvällen torsdag  9 maj kl 19.00.

Kontakt:

Ann-Sofie Noryd/kursarrangör Lendasoasen, står för administration, vandringsledning och platsvärdskap info@lendasoasen.se, 0763-755070

Anmäl dig här

Sista anmälningsdag 31 jan 2019

Flyers för utskriftLendas maj 2019

Deltagarkommentarer från 2017.

–  Bra upplägg på varierad vecka som även gav utrymme åt egen tid.

Yogan underbar, härligt att varva rörelser med stilla positioner.

Mindfulness mycket att ta till sig, gav mig många tankar att ta med mig i vardagen.

Härliga vandringar!

Lendas är en fantastisk plats – utan komersiell turism – shopping.

Alla borde gå den här kursen.