Dansresa i medveten närvaro och rörelse

19 – 26 april 2018 i Lendas              1 plats kvar!

 

med Kerstin Vilselius, Skapande dans/danspedagog

Dans är själva Livet. Liksom vindens rörelser ger havet liv, väcker dansens rörelse slumrande delar av oss själva till ny inspiration. Genom lekfulla övningar och rörelsemeditationer ökar vi kroppsmedvetenheten och vidgar våra rörelsemönster som får oss att växa i tillit och närvaro.

Detta är en kurs för dig som tycker om att röra på dig och som längtar efter att använda hela din kropp och utforska dess budskap och möjligheter under en vårvecka på Kreta.

danstudioUr programmet:

Vi dansar mellan kl 10.00 och 13.00. Vi har Levinthos yoga/dansstudio till förfogande där vi kan njuta av storslagna Lendasvyer under rörelsepassen. Nytt för i år är att vi erbjuder  morgonyoga för den som vill strax efter soluppgången på hotellterassen.
Eftermiddags/kvällspassen har skiftande innehåll: Vi besöker Asklepiostemplet intill byn och tar del av platsens historia, lättare yogapass/meditation, tillverkar hudvårdsprodukt, föreläsning/samtal kring dansens verkningar för hälsa och välbefinnande utifrån de fyra elementen;  jord-eld-vatten och luft. Förutom detta ska vi njuta av Lendas härliga byliv, vandringsmöjligheter och underbara strand.
Du behöver inte ha dansvana men en bra grundfysik så att man kan vara med på hela passen.

Platsen:

Till Lendas färdades man i skaror under antiken för att dricka brunn och söka läkedom hos läkekonstens gud, Asklepios, vars tempelrester finns att se strax ovanför byn. Där fanns en helig källa och i kulten som idkades hade skådespel, djuroffer, rituella bad, och drömmar en särskild betydelse.

Vi låter dansresan inspireras av ’platsens ande’ och ta med våra drömmar och visioner, vår längtan och vår kropp i sin begränsning och potential.  Lendas är en fantastisk plats att utöva dans som helande kraft.

 

‘Jag älskar dansen
för den befriar människan
knyter den—– sorgsne till gemenskap.

Jag älskar dansen som främjar sundhet
klarhet
i tanken
och

en rörlig själ.’ ————————————————————————-

Kursledare:

Kerstin Vilselius

Kerstin Vilselius är utbildad i Skapande dans/danspedagogik på Stockholms musikpedagogiska institut och på Frigörande dansakademien, leder kurser inom Svenska kyrkan sedan 14 år, är kundaliniyoga-lärare samt har egen produktion av hudvårdsprodukter. Läs mer på www.freeyourmind.se

Boende:

Vi bor i familjära mindre hotell, alla med egen ingång och tillgång till uteplats, Rummen är utrustade med kylskåp vattenkokare/kokplatta,kastrull, tallrikar, kopp, glas och bestick. (Frukost ingår ej)

Kursavgift:

7800kr ink moms. Ingår anmälningsavgiften, hotell i enkelrum, transfer, kursledning, platsvärdskap, välkomst och avslutningsmiddag, guidning i Asklepiostemplet. Anmälningsavgiften om 2000kr betalas in i samband med anmälan till pg 112 56 87-2 .

Lendasoasen tillämpar Konsumentverkets Allmänna resevillkor för paketresor.

Flygbiljett:

Bokar var och en enskilt t ex hos Vingresor som flyger direkt fr Sthlm/Gbg/Malmö.
Det finns även reguljära alternativ då med byte; se skyscanner.se  .
Hör gärna av dig för tips.

Kontakt:

Ann-Sofie Noryd/teknisk arrangör Lendasoasen , 0763-755070

ANMÄLAN här.

Sista anmälningsdag 18 februari eller när kursen är full.

Flyers till utskrift – Dansresa_2018Lendashavsvy

 

Deltagarröster från 2017:

-långt över förväntan
-åker hem ny i sinnet och smidigare kropp.
-professionell ledning.
– livgivande, inkluderande, befriande.
-variation i programmet -utmanande, tufft och berikande.
-fantastisk lokal, härlig musik
-enkel opretantiös livsstil i byn
-total överraskning -en riktig kraftplats för själen
-vill komma tillbaka!