Drömseminarium och myter

med Rigmor Robèrt

-läkare, psykoterapeut och jungiansk analytiker

 16 – 23 maj 2019                                                              

 

Dro msk bild fra n LejonetIMG_0933

Följ med på en spännande seminarievecka till Lendas på södra Kreta. Under Rigmor Robèrts ledning fångar vi våra drömmar och reflekterar kring grekiska myter och historia. Till Lendas reste människor under antiken för att få läkedom i Asklepiostemplet, dricka brunn och ta del av den drömkult som idkas där.

 

“Myter är kulturarv medan sömndrömmar hör till var och ens privata fantasiliv. Ormen, tjuren, grottan, offerblodet var starka symboler i grekisk mytologi och i andra religioner. Samma motiv kan också dyka upp i din sömndröm. En myt, en dikt och även en dröm kan rymma stråk av allmänmänskliga fantasimönster. Berättelsen kan då träffa just dig – men också mig, och andra. Ge inspiration, trösta eller varna, kanske komma med ledtråd i ett ovisst skede.

Grekernas myter upphör inte att fascinera. Det kan berättas som sagor……Läs mer>>

Kreta förknippas med sagan om Labyrinten, människoätaren Minotaurus, Den röda tråden och Ariadne, som blir sviken av sin prins men sedan hämtas till himmelskt bröllop av en gud. Till Kreta simmade också en gudomlig tjur med prinsessan Europa på sin rygg.

Och på Kreta sägs läkekonstens gud Asklepios med sin hjälpare Teleforos ha verkat. Asklepius hade vetskap om läkeörter, han var orädd för ormar och han förstod patienternas drömmar. De sjuka kom till fots och med båt till vårdtemplet i Lendas. Där arbetade läkarna i 700 år för att bota, lindra och ge hopp i Asklepius anda.

Min farmor kände, i likhet många andra i kristna, judiska och muslimska samfund, tveksamhet inför grekiska sagor. I Bibeln står ju Artemistemplet i Efesos för ”hedendom” och ”synd”. Eller? På slingriga vägar och i hemliga sällskap har motsatserna förenats…

Vi kommer att tala om allt detta; vi ska vandra upp till Asklepios tempel i Lendas; och vi ska besöka Kung Minos palats i Knossos, tillägnat gudinnan med den röda tråden i sin frisyr”. Rigmor Robèrt

 

Kursledare

Rigmor1Rigmor Robèrt är läkare, psykoterapeut och junganalytiker (delvis kritisk till läran), har examina vid Karolinska institutet och Junginstitutet i Schweiz. Hon har följt människor genom livskriser och sjukdomar. Hon föreläser om samarbete och ledarskap samt deltar i samhällsdebatten. Rigmor står nära människor från skilda traditioner och tankevärldar. Och hon har lyssnat på tiotusen drömmar eller fler.

Annsofie2

 

Ann-Sofie Noryd kursarangör och lokalguide.  Hon kom till Lendas 1995 och blev fångad av bergen, havet, den klarblåa himlen, människorna och den genuina atmosfären. Hon har vistats i Lendas i 20 år och känner väl till dess kultur, omgivningar, historia och myter.

Program

Fem seminariedagar fre – tisdag

Kl. 9.00 – 12.00 Drömgruppsarbete. Läs mer här om Drömgruppsarbete enligt Rigmor Robèrts metod

kl. 16.30 – 19.00 Myter och symboler.

Det finns tid för vila, bad, vandring och reflektion mellan passen. En dagsutflykt till Knossos. Vi startar torsdagskväll med välkomstmiddag. Onsdag disponeras fritt. Resdag torsdagar.

Kurspris

Kursavgiften är totalt 8100kr inkl. moms varav 2000 kr i anmälningsavgift. Då ingår 5 dagars kurs, logi i enkelrum, sju övernattningar, transfer, heldagsutflykt till Knossos (transport, guidnings-/entréavgift till Knossos tillkommer -45 Eu) samt två middagar.

Anmälningsavgift om 2000kr betalas in i samband med anmälningstillfälletplusgiro 1125687-2. Resterande kursavgift ska vara oss tillhanda 2 april 2019.

Anmälningsavgift återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg och – 5% administrationskostnad om avbeställning sker mer är 40 dagar innan avresa. I övrigt tillämpar Lendasoasen Konsumentsverkets Allmänna resevillkor.

Boende.

Vi bor på familjära hotell, alla rum har uteplats, badrum, kylskåp, vattenkokare/liten platta, porslin, bestik för att kunna göra en enkel frukost (frukost ingår ej). Läs mer om orten och boende HÄR. Lendas har två minimarket och ett tiotal tavernor som serverar god grekisk husmanskost.

Flygresa

Flygresa bokas på egen hand till Heraklion. Vi rekommenderar direktflyg med Vingresor. Det finns också andra flygmöjligheter med reguljärflyg, då med byte. Kontakta info@lendasoasen.se för råd och hjälp (flyget kostar ca 3000 kr). Boka inte resa förrän kursstart är bekräftad.

Information

Ann-Sofie Noryd, info@lendasoasen.se
0763-755070 www.lendasoasen.se

Folder för utskrift – under uppdatering

ANMÄL dig här

Sista anmälningsdag – 31 jan eller när kursen är full!

 

Deltagarkommentarer 

– inspirerande, uppfyllande, rikt. Jag är så själsfylld.
bra upplägg med drömarbete och mytor och sagor…..lagom i omfång
– Rigmor och Ann-Sofie i perfekt match, båda kunniga, kompetenta, kärleksfulla.
– uppskattade utflykten till Knossos, fantastisk guide.
– bra och intressant besök i Asklepiostemplet.
– Lendas är en paradisisk plats..som medverkade till att kursen överträffande högt ställda 
förväntningar.
-Kommer att rekommendera kursen