Embodied Imagination

– riktat drömarbete för konstnärer och andra som arbetar med kreativa processer.

———
3 – 10 oktober 2019

Ingrid Blidberg – filmare, konstärlig ledare diplomerad guide i metoden Embodied imagination .

 

——————

Hur kan våra drömmar om natten bidra till att öka vår kreativitet?

Hur kan arbetet med riktade drömmar förlösa skapandet ?

Kursen vänder sig till dig som har ett pågående kreativt arbete som du önskar utveckla och fördjupa.

Metoden vi kommer att arbeta med kallas Embodied Imagination och har utarbetats av Robert Bosnak, jungiansk drömterapeut och författare.

 Målet med Embodied Imagination är att berika det kreativa arbetet, förankra det i kroppen och stärka tilliten till den egna föreställningsförmågan och intuitionen.
———–
Programupplägg: Vi arbetar i två pass, kl 9 – 12 och 16 – 19 och varvar praktiskt arbete med teori. Utgångspunkten är att var och en presenterar sitt projekt som de vill fördjupa sig i och de hinder som står i vägen för att komma vidare. Centralt genom arbetet är kroppslig förankring som sker genom olika övningar och sömn. Vi arbetar med drömmarna som kommer upp och ger också utrymme för att gestalta processen på ett lustfyllt sätt – t ex i ord, bild, sång eller dans.
————-
Metoden i korthet:

Du redogör för ditt projekt för drömarbetaren/kursledaren som ser på din berättelse som om det vore en dröm. Vi undersöker känslorna som de inre bilderna väcker och du får hjälp med att förankra dem i kroppen – Embodied Imagination. Genom denna väl utarbetade och beprövade metod kommer du i fördjupad kontakt med ditt projekt och öppnar upp för din kreativitet på ett omedvetet plan. Tilltron till den egna föreställningsförmågan har stärkts, liksom tilliten till kroppens signaler. Metoden skapades först med konstnärer som målgrupp men sedan flera år riktar vi oss till alla som arbetar i kreativa processer. T ex har vi arbetat med barnmorskor som behöver stärka sin intuition när de ska fatta beslut i sitt arbete och med arkitekter i sin process.

———–

Kursledare

Ingrid Blidberg, diplomerad guide i metoden riktat drömarbete/Embodied Imagination med bred erfarenhet av teater bl a som konstnärlig ledare för Angereds Teater och teaterchef för Västerbottensteatern. De senaste åren har hon  arbetat med metoden Embodied Imagination och anordnat kurser i Sverige med metodens grundare, Robert Bosnak, jungiansk terapeut och drömforskare. Nu är det dags att ta klivet till Asklepios tempel, där det hela började…

Platsens ande.
’Att få inbjuda till ett drömarbete i Embodied Imagination just i Lendas, vid foten av ett Asklepiostempel, där drömmar ingick som en självklar del i helandet, är som att få en hälsning från Asklepios själv – läkekonstens gud. Vi besöker givetvis tempelplatsen och tar del av dess historia och kult.’ / Ingrid

———-

Kurspris

Kursavgiften är totalt 8100kr inkl. moms varav 2000 kr i anmälningsavgift. Då ingår 5 dagars kurs, logi i enkelrum, sju övernattningar, transfer, guidning i Asklepiostemplet samt välkomst- och avslutningsmiddag.

Anmälningsavgift om 2000kr betalas in i samband med anmälningstillfälletplusgiro 1125687-2. Resterande kursavgift ska vara oss tillhanda 15 aug 2019.

Anmälningsavgift återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg och – 5% administrationskostnad om avbeställning sker mer är 40 dagar innan avresa. I övrigt tillämpar Lendasoasen Konsumentsverkets Allmänna resevillkor.

Kurstid: Kursen omfattar fem dagar, fredag – tisdag, onsdag disponeras fritt eller för extra kurstid om behov finns. Torsdagar är resdagar. Vi startar med Välkomstmiddag på ankomstkvällen kl 19.00.

Boende.

Vi bor på familjära hotell, alla rum har uteplats, badrum, kylskåp, vattenkokare/liten platta, porslin för att kunna tillreda enkel frukost (frukost ingår ej). Läs mer om orten och boende HÄR. Lendas har två minimarket och ett tiotal tavernor som serverar god grekisk husmanskost.

Flygresa

Flygresa bokas på egen hand till Heraklion. Vi rekommenderar direktflyg med Vingresor. Det finns också andra flygmöjligheter med reguljärflyg, då med byte. Kontakta info@lendasoasen.se för råd och hjälp. Boka inte resa förrän kursstart är bekräftad.

Information

Ann-Sofie Noryd, info@lendasoasen.se
0763-755070 www.lendasoasen.se

 

ANMÄL dig här

Sista anmälningsdag den 15 maj eller när kursen är full.

Drömhoppet från Lejonberget i Lendas