En Bild Berättar – kulturmöten med mobilkameran.

Workshop i Street Photo  18 – 25 maj 2017                             Platser kvar!
Helene Bergman, journalist och gatufotograf

HB273732

                                                                                                                         Att se skönheten i det annorlunda. Lendas en blåsig junidag.

Streetphotography – eller Gatufoto på svenska – har blivit närmast en folkrörelse! Alla kan ta en bild, det enda som behövs är en enkel kamera och en miljö, gärna med människor.

Tillsammans med den erfarna journalisten och fotografen Helene Bergman, får du nya kunskaper i journalistisk fotografering.Du får också lära känna byborna, maten och kulturen i den unika fiskebyn Lentas på södra Kreta. Vi använder metoden Street Photo för att komma nära människorna och livet i byn.

Den här kursen vänder sig till dig som älskar att fota med din mobilkamera i vardagen, men vill våga mer! Vi övar på att SE och ta vara på ögonblicken.Du kommer att delta i en veckas journalistiskt fotoprojekt, som avslutas med vernissage. Till vernissagen bjuds också lokalbefolkningen in.

 “Kursen var över förväntan. Alltid fotat mycket, nu blir det ännu mer.”
 “Över mina förväntningar. Fick inspiration och idéer och hjälp att tänka på ett nytt sätt i mitt fotande.”
                                                                                                                  Deltagarröster från ‘En Bild Berättar’ 2016:                                                                                                       

Ur kursinnehållet:
En Bild BerättarVi varvar teori och praktik; utflykter, övningsuppgifter och diskussioner. Individuella genomgångar av dagens övningsuppgifter.

Förkunskaper:
Grundkunskaper om den egna datorn. Kunskap om att överföra bilder från kameran till datorn. Att spara bilder och ett grundläggande bildbehandlingsprogram

Utrustning:
Mobilkamera eller en liten och lätt kamera med autofocus, dator och överföringssladdar. 

Kurstid 
Fredag-tisdag mellan klockan 9-12 och klockan ca 17-20. I pausen tid för egen fotografering, vila och bad. Andra kurstider vid heldagsutflykter som till staden Mires och bergsbyn Miamou.

 

Bilder från 2016

Cafe Lions efter dagens slut/ 2016Lejonklippan genom ett glas retsina/2016

just besökt 'kafenion' i bergsbyn Miamou

provhytt på marknaden i Mires

 

————————————————————————– 

Kursledare

Helene Bergman foto_DSC7577_3Att fotografera är för mig lust och avslappning. Ett sätt att se på världen med nya och andra ögon. Mest tar jag bilder för min egen skull.”

Helene Bergmanär mångårig journalist, författare, krönikör men också dokumentär- och gatufotograf. Hon har bland annat skildrat livet och människorna såväl i text som i bild i Bangladesh, Zimbabwe och Turkiet. Hon har deltagit i ett antal fotoworkshops i Street Photo i Sarajevo, London och Göteborg. Hon har också varit lärare på Gamleby Fotoskola, som utbildar blivande yrkesfotografer.
Fortfarande aktiv som skrivande journalist arbetade hon i drygt tio år på Sveriges Radio, då med bland annat kvinnoprogrammet Radio Ellen.

Helene Bergman håller nu sin andra fotoworkshop i Street Photo – En bild berättar – i Lentas. Den första hölls i maj 2016 och blev en framgång

 

Boende

Vi bor i enkelrum på familjära hotell. Alla rum har uteplats, badrum och enkel köksutrustning (frukost ingår ej).
Läs mer om orten och boende HÄR. Lendas har två minimarket och ett tiotal tavernor som serverar god grekisk husmanskost.

Kurskostnad

9500kr inkl moms, kurs fem dagar, hotell, transfer t o r Heraklion, 2 middagar. Flygresa bokas på egen hand t ex hos Vingresor tors-tors till Heraklion. Anmälningsavgift om 2000kr inbetalas i samband med anmälan på pg 1125687-2 . Resterande belopp faktureras och  inbetalas före den 1 april 2017.  BOKA-TIDIGT-RABATT –  1000kr – före 31 jan 2017 !

Anmälningsavgiften återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg och – 5% av kursavgiften i administrationskostnad  om avbeställning sker mer är 30 dagar innan avresa. I övrigt tillämpar Lendasoasen Konsumentsverkets Allmänna resevillkor. 

Flygresa

Flygresa bokas på egen hand till Heraklion. Vi rekommenderar direktflyg med Vingresor. Det finns också andra flygmöjligheter med reguljärflyg, då med byte. Kontakta info@lendasoasen.se för råd och hjälp. Boka inte resa förrän kursstart är bekräftad.

Mer information

info@lendasoasen.se, Ann-Sofie Noryd 0763-755070

Folder för utskrift

Anmäl dig här

OCD-lejon

 

Lendas är en unik liten plats på södra Kreta. Hit reste människor under antiken för att dricka brunn och rekreera sig i Asklepiostemplet. Ruinerna finns kvar och vattnet kommer från samma källa nu som då. Idag lever byn på sin förhållandevis stillsamma turism. Säsongen sträcker sig ända in i oktobers eftervärma

 

————-Gatufoto/Helene Bergman————————————————————————————————————————————

 

Café i Sarajevo

Café i Sarajevo

Götaplatsen i Göteborg.

Götaplatsen i Göteborg.

Nationalbiblioteket Sarajevo

Nationalbiblioteket Sarajevo

Shopping time i London.

Shopping time i London.

 

 

 

Hon älskade att bli fotograferad ......

Hon älskade att bli fotograferad ……