Holistisk träning

med pilates och mediyoga som en del av vardagen och livet
16 – 24 maj 2019

——

Eva Jacobsson – pilatesinstruktör, leg. sjukgymnast

Marie Hansson – mediyogainstruktör, leg. arbetsterapeut


Välkommen till några härliga kursdagar på södra Kreta där vi träffas för att njuta långsamhetens lov i träning, föreläsningar, reflektion och samtal.

Detta är en kurs för dig som är intresserad av att lära dig mer om Mediyoga, pilates och – dig själv. Kursen riktat sig även till dig som arbetar inom friskvård och rehabilitering. Du behöver ingen förkunskap, bara ett öppet sinne.

————–

Program – upplägg och innehåll

Varje dag kommer innehålla 2 träningssessioner som fördjupas i efterföljande föreläsningar och samtal. Syftet med kursen är att du genom yoga- och pilatesteknikerna ska få upplevelser och verktyg som förankras i dig själv och som är användbart i vardagen och livet i stort. Genom att anamma ett förhållningssätt där träningen berikar livet och livet får berika träningen medför detta att du utvecklas du både fysisk, psykiskt, socialt och existentiellt.
I föreläsningarna tar vi bl a upp träningsformernas bakgrund och syfte, hälsa ur västerländskt och österländskt perspektiv, yoga som redskap för personlig utveckling, och teorier kring andningen och återhämtning.

Mediyoga är en lugn och terapeutisk yogaform som i flera forskningsstudier visat så goda resultat vid olika hälsotillstånd att den blivit en del av svensk hälso- och sjukvård. Yogaformen innefattar lugna mjuka kroppsrörelser främst sittande och liggande, andningstekniker, mental fokusering och meditation. Mediyoga har sin grund i Kundaliniyoga. en av de äldsta yogaformer vi känner till.

Pilates är en träningsform som utmärks av långsamma rörelser samt en strävan efter själslig och kroppslig harmoni. Träningsformen kallades från början The Art of Contrology vilket pekar på vikten av precision och koncentration som ett sätt att kontrollera musklerna. I pilates tränas styrka (tonvikt på coremuskulatur) och rörlighet med fokus på koncentration, balans, andning och avspänning. Du får möjlighet att komma ner i varv samtidigt som du stärker hela kroppen!

Kursledare.

Marie Hansson, leg. arbetsterapeut, föreläsare och instruktör i Mediyoga. Har lång erfarenhet av att använda yoga i vården och utbildar vårdpersonal i yoga. Föreläser på Lunds Universitet och Palliativt Utvecklingscentrum. Facebook Yogalisera

Eva Jacobsson, leg. sjukgymnast, idrottslärare och pilatesinstruktör. Lång erfarenhet som utbildare inom hälsa. Arbetar idag med undervisning och personer med
långvariga smärttillstånd i Multimodalt smärtteam.

———–

Deltagarröster från kursen 2018:

  • Så bra och genomtänkt!
  • Fin kombination pilates och yoga
  • professionella/kunniga ledare – varma engagerande
  • Lendas som ort överträffade stort det jag hoppats på

Deltagar——-

Kurstid.

Fredag-tisdag. Träning och föreläsning kl 9-12 och 16-19. I pausen finns tid för vila, bad och rekreation. Onsdag disponeras fritt och torsdagar är resdagar.

Boende

Vi bor alla i enkelrum på hotell Villa Mary mitt i byn. Vi erbjuder två boendealternativ;  Alt 1), rum utrustat med kylskåp, platta, kaffebryggare, porslin/bestick för att kunna iordningställa en enkel frukost, badrum med dusch, uteplats.  Alt 2), tillägg + 500kr för rum med pentry och balkong (eller rum med uteplats). Lendas har två minimarket och ett tiotal tavernor som serverar god grekisk husmanskost. Läs mer om orten och boende här> OM LENDAS

————————-

————————

Kurspris

Alt 1 – 8100 kr, (se ovan).  Alt 2 – tillägg för pentry och balkong + 500kr. I avgifterna ingår moms och anmälningsavgift om 2000kr, kurs i 5 dagar, hotell i enkelrum, transfer t o r Heraklion, guidning av Asklepiostemplet på plats, föredrag, samtalsledning och välkomst- och avslutningsmiddagmiddag, kurskaffe. Frukost ingår ej.

Anmälningsavgift om 2000kr betalas i samband med att anmälan registrerats till  plusgiro/konto i Nordea 1125687-2. Senast 31 januari 2019. Din plats är garanterad först när anmälningsavgiften är betald.

Anmälningsavgift återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg och – 5% admin om avbeställning sker mer är 40 dagar innan avresa. I övrigt tillämpar Lendasoasen Konsumentsverkets Allmänna resevillkor.

Flygresan.

Bokar var och en själv genom t ex  Vingresor, direktflyg eller reguljära alternativ då med byte www.skyscanner.se  till Heraklion på Kreta (Obs! ej till Chania). Obs! Boka inte flyg förrän resan är bekräftad.

Information

Ann-Sofie Noryd, kursarrangör på plats sedan 20 år. tel. 0763-755070 eller info@lendasoasen.se


ANMÄL dig här —ange boendeval !

Sista anmälningsdag 31 jan 2019 eller när platserna är fulltecknade.

Lendas har fått sitt namn av den stora lejonklippan i väster som skyddar den lugna hamnen. Hit reste människor under antiken för att dricka brunn och få läkedom i Asklepiostemplet. Resterna av templet syns fortfarande i sluttningen bakom byn
och vattnet kommer från samma källa nu som då.