Låt äventyret hitta dig

– en skapande kurs i mytens och sagans landskap

—————-

1 – 8 oktober 2017
med Eva Dahlberg – uttryckande konstterapeut, kulturpedagog

 

Lendaoasen

Det här är en kurs för dig som vill utforska och gestalta berättelser, sagor och myter och på så sätt få syn på den egna livsberättelsen. Syftet med kursen är komma loss i sitt eget skapande och få en ökad självinsikt.
———

Om ditt liv är en berättelse eller en saga – hur väl känner du till den? Vilket är ditt uppdrag och vad behöver du ställa till rätta? Vilka är dina vapendragare och vem behöver du besegra eller bli sams med? Joseph Campbell som är mytforskare menar att det är äventyret som söker sin hjälte, inte tvärtom. Att bli funnen av sitt äventyr… kanske i form av vara i kontakt med sitt eget fria skapande och låta nya uttryck ta form, kanske att vara just på Lendas med tempelmarker och mytologiska bilder. Du vet när äventyret har funnit dig.

Vi utgår från grekiska myter på platsen som du kan inspireras av i ditt skapande. Vi söker efter den röda tråden i våra egna livsberättelser och genom eget skapande kanske en väv framträder. Den röda tråden, Ariadnes röda hårband, visade vägen ut ur i labyrinten och den kan leda dig in på nya vägar i ditt skapande.

Du har dig själv som utgångspunkt och under kursen får du utforska ditt skapande (främst kreativt skrivande och bild), göra övningar som hjälper dig att stillna sinnet och vara närvarande i kroppen, möta myter, sagor och berättelser. Trygghet, nyfikenhet och spontanitet är nyckelord. Du behöver inte ha några förkunskaper.

Kursledare

Eva DahlbergEva Dahlberg har bakgrund är inom pedagogik, kultur/litteratur och personlig utveckling. Hon har företaget SkrivSprånget sedan elva år tillbaka vars kurser vill inspirera till skrivglädje och personligt växande. Eva är uttryckande konstterapeut  och kulturpedagog. Hon tror på berättelsens kraft och myten/sagans läkande förmåga.

Kurstid:

Måndag till fredag kl. 9 – 12 och ca kl 17-19. Lördagen disponeras fritt. (max 8 deltagare)

Lokal:

Hotel Lendas. Läs mer om orten och boende HÄR.

—–

Kursavgift:

7500 kr inkl. moms, hotell, 7 övernattningar i enkelrum (-500kr/person i delat rum) transfer, välkomst- och avslutningsmiddag, guidning av templet.

Flyg bokas själv hos t ex:

flygstolen.se,
resecentrum.se,
skyscanner.se,

Kontakt:

Ann-Sofie Noryd/ 0763-755070

Anmäl dig här

Flyers för utskrift

Deltagarröster:

Genom ett innerligt och lustfyllt sammanhang leds du igenom en kreativ process som utgår från ditt inre men i mötet med andra ger dig någonting mer. Något du glömt, något du minns, något du saknat, något du drömt.