LendasAkademin – skrivretreater

– april (maj) och okt-nov                  
20————-

 LendasOasen fortsätter att utveckla en LendasAkademi med inriktning på skrivretreater för dig som behöver egen tid att skriva eller måla i en rogivande miljö, och kanske få ett kreativt utbyte med andra på plats. NYTT sedan förra året är att du kan boka texthandledning vissa perioder.

                                                    

——

I den lilla fiskebyn Lendas på södra Kreta får du möjlighet till sammanhållen, ostörd
skrivtid i en omgivning som ger stöd till koncentration och kreativitet.
Off-seasonperioden i april (maj) och i november är bästa tiden, då är Lendas lugnet själv.

Vi tror att du är doktorand eller forskare, författare eller någon som bara vill ha tid och ro att skriva!  Till Lendas har författare, konstnärer och människor länge sökt sig för att finna just – ron till koncentrerat arbete. Platsens atmosfär är omtalad för att skapa förutsättningar för kreativitet och goda reflektioner.

I LendasAkademin får du tid och plats att skriva själv eller i grupp. LendasOasens ledord är ”där enkelheten är lyx” och det gäller också för skrivretreaten. Standarden är enkel, men präglas av omsorg. Du bor i eget rum, med kontorstol, ett mobilt datorbord  och kan välja att sitta utomhus under bambutakets skugga eller inomhus, för dig själv eller tillsammans med andra. Det finns också tillgång till utrymmen för seminarier och samtal. Vissa veckor har du möjlighet att starta dagens arbete med ett mindfullness/yogapass, en promenad eller ett morgonbad. Allt finns på nära avstånd, liksom en affär och några tavernor som serverar god kretensisk husmanskost och fisk från havet.

Läs mer om Lendas >>HÄR

För en stunds avkoppling från skrivandet kan aktiviteter som vandring upp på Lejonklippan eller visning av byns Asklepiostempel erbjudas med Ann-Sofie Noryd som ciceron.

Antal deltagare: Under varje vecka kan tio deltagare ingå i skrivretreaten. Finns intresse av andra tider under vår eller höst så kontakta Ann-Sofie Noryd på  – info@lendasoasen.se.

Skrivhandledning!
– enligt överenskommelse med Kersti Björkman, skrivhandledare, pedagog, dramatiker http://kerstibjorkman.se/

Tidsperioder 2024:

 • april,  maj, 

 • oktober och november.  v 43 – 45

Andra tider kan komma ifråga i mån av hotellplats. Kontakta  Ann-Sofie Noryd info@lendasoasen.se

Boendet.

Vi bor på i Hotel Irini lite för oss själva eller andra hotell strax intill. Alla har enkelrum med egen ingång och terrass som delas med två-tre personer. Rummen är utrustade med med dusch, kylskåp och vattenkokare, miniplatta, porslin, glas och bestick. Terassen på hotellet fungerar som samlingslokal.

Resa.

Närmaste flygplats är Heraklion. Reguljärflyg går alla årstider med byte oftast i Aten. Sök resor hos t ex www.skyscanner.se eller andra sökmotorer. Vingresor flyger direkt till Heraklion fr o m 20 april (torsdagar). Transfer ordnas av Lendasoasen och tar 1 tim och 20 minuter från flygplatsen.

Information.

Kontakta Ann-Sofie Noryd  info@lendasoasen.se 0763-755050.  Kursarrangör i Lendas sedan drygt 25 år.

Kostnad

 • 1 person i dubbelrum 7 d, inkl delad transfer (delad) – 300 €
  1 person i enkelrum 7 d, inkl  transfer (delad)  – 380 €
   
 • Gruppriser/pers – om minst 4 p.
  1 person i dubbelrum 7 d, inkl transfer (delad) – 280 €
  1 person i enkelrum 7 d, inkl transfer (delad)  – 350 €

BOKA HÄR: Ange önskade datum.

I samband med att bokningen registreras på anmälningssidan inbetalas en deposition om 30 % av totalbeloppet till plusgiro 1125687-2. Först då är din beställning garanterad. Resterande belopp betalas på plats i Lendas.
LendasOasen tillämpar Konsumentverkets allmänna resevillkor/2014 >> allmanna-villkor-for-paketresor. Om Lendasoasen anullerar bokningen betalas hela depositionsavgiften tillbaka. I övrigt gäller angående avbeställning :

3. RESENÄRENS RÄTT TILL AVBESTÄLLNING 

3.1 Resenären har rätt att avbeställa resan enligt följande: 

3.1.1 Vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresan ska resenären betala anmälningsavgiften (depositionen) som avbokningskostnad. 

3.1.2 Vid avbeställning därefter, men tidigare än 14 dagar före avresan, ska resenären erlägga 25 % av resans pris, dock lägst anmälningsavgiften. 

3.1.3 Sker avbeställning därefter, men tidigare än 8 dagar före avresan, ska resenären erlägga 50 % av resans pris, dock lägst anmälningsavgiften. 

3.1.4 Sker avbeställningen inom 8 dagar före avresan, ska resenären betala hela resans pris.

 

 

 

 

 

 

——————————————–

________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                   Varmt välkommen!

Lendas har fått sitt namn av den stora Lejonklippan i väster som skyddar den lugna hamnen. Hit reste människor under antiken för att dricka brunn och få läkedom i Asklepiostemplet. Resterna av templet syns fortfarande i sluttningen bakom byn och vattnet kommer från samma källa nu som då.