LendasOasens (1) Study Center

———-

Under vår och höst 2019 fortsätter Lendasoasen att utveckala ett Study Center för den som behöver egen tid att skriva i en rogivande miljö. Valfri längd på vistelsen.
——

I den lilla fiskebyn Lendas på södra Kreta får du möjlighet till sammanhållen, ostörd
skrivtid i en omgivning som ger stöd till koncentration och kreativitet.
Off-seasonperioden i november och mars-april är bästa tiden, då är Lendas lugnet själv.

Vi tror att du är doktorand eller forskare, författare eller någon som bara vill ha tid och ro att skriva!  Till Lendas har författare, konstnärer och människor länge sökt sig för att hitta just – ron. Platsens atmosfär är omtalad för att skapa förutsättningar för kreativitet och goda reflektioner.

Studieterrassen vid lejonbergets fot.

I LendasOasens StudyCenter kan du få tid och plats att skriva själv eller i grupp. LendasOasens ledord är ”där enkelheten är lyx”och det gäller också för Study Center. Standarden är enkel, men präglas av omsorg. Du bor i eget rum och kan välja att sitta utomhus under bambutakets skugga eller inomhus, för dig själv eller tillsammans med andra. Det finns också tillgång till utrymmen för seminarier och samtal. Du har möjlighet att starta dagens arbete med ett mindfullness/yogapass, en promenad eller ett morgonbad. Allt finns på nära avstånd, liksom en affär och några tavernor som serverar god kretensisk husmanskost och fisk från havet.

Läs mer om Lendas >>HÄR

För en stunds avkoppling från skrivandet kan aktiviteter som vandring upp på Lejonklippan eller visning av byns Asklepiostempel erbjudas med Ann-Sofi Noryd som ciceron.

Antal deltagare: Under varje vecka kan tio deltagare ingå i skrivinternatet. Finns intresse av andra tider under vår eller höst så kontakta Ann-Sofie Noryd på  – info@lendasoasen.se.

Tidpunkt.

Study Centret organiseras under tre veckor :
Våren  2019:   11 -18 april,  18 – 25 april,  25 april – 2 maj 
Hösten 2019:  24 – 31 okt,  31 okt – 7 nov,  7 – 14 nov  (alla datum tors-tors)

Boendet.

Vi bor på i Hotel Lendas lite för oss själva eller andra hotell strax intill. Alla har enkelrum med egen ingång och terrass som delas med två personer. Rummen är utrustade med med dusch, kylskåp och möjlighet att göra te eller kaffe. Det finns också ett gemensamt kök där du lagar din frukost eller måltid. Matsal finns som fungerar som samlingsrum.

Resa.

Närmaste flygplats är Heraklion. Reguljärflyg går alla årstider med byte oftast i Aten. Sök resor hos t ex www.skyscanner.se eller andra sökmotorer. Vingresor flyger direkt till Heraklion fr o m 18 april (torsdagar). Transfer ordnas av Lendasoasen och tar 1 tim och 20 minuter från flygplatsen.

Information och anmälan.

Kontakta Ann-Sofie Noryd  info@lendasoasen.se 0763-755050.  Kursarangör i Lendas sedan drygt 20 år.

 

 

 

 

 

 

Varmt välkommen!

_______________

 

 

Lendas har fått sitt namn av den stora Lejonklippan i väster som skyddar den lugna hamnen. Hit reste människor under antiken för att dricka brunn och få läkedom i Asklepiostemplet. Resterna av templet syns fortfarande i sluttningen bakom byn och vattnet kommer från samma källa nu som då.