Mindfulness och medkänsla med sig själv och andra

Dr. Ola Schenström                                     
Beatrice Blidner – leg. fysoterapeut
10 – 17 september 2020 på Kreta                                        Mindfulnesscenter  

Kursen hålls i den lilla fiskebyn LENDAS på Kretas sydkust. Lendas har fått sitt namn av den stora Lejonklippan i väster som skyddar den lugna hamnen. Hit reste människor under antiken för att få läkedom i Asklepiostemplet, dricka brunn och få rekreation. Resterna av templet syns fortfarande i sluttningen bakom byn och vattnet kommer från samma källa nu som då.

 

Målgrupp:

För dig som vill träna och fördjupa dig i mindfulness – medveten närvaro samt i medkänska. Kursen vänder sig till alla yrkesgrupper som vill uppnå mer med mindre stress genom mindfulness och medkänsla.

Syfte med mindfulnessträning:

  • Ökad förmåga att fokusera
  • Ökad medvetenhet om vad som pågår -här och nu- i och runt i kring oss
  • Minskad stress och förbättrad återhämtning
  • Utveckla självinsikt, ökad tillit och tillgång till sina egna resurser

Både meditation, lättyoga och Qi gong ingår. Förankring i kroppen är ett av grundelementen i träningen. Mindfulness har praktiseras med dokumenterat goda forskningsresultat vid stress, oro, ångest, smärta, nedstämdhet och sömnbesvär*. Intresset för mindfulness inom affärsliv och utbildning ökar snabbt.  Mindfulness praktiseras också i hälsofrämjande syfte.
*mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR), mindfulnessbaserad kognitiv terapi (MBKT) och andra mindfulnessbaserade metoder.

Kursens upplägg.

Kursen omfattar 4 dagar, fre-mån. Korta dialoger varvas med praktiska övningar.  Mellan morgonpasset och eftermiddagspasset finns tid att vandra, bada eller ”bara vara”. Tis- och onsdagen disponeras fritt. Torsdag är resdag.

Kursledare:

Ola Schenström är läkare sedan mer än 35 år, författare till succéboken ’Mindfulness i vardagen’ med förord av Jon Kabat-Zinn. Schenström är utbildad vid Center for Mindfulness, University of Massachussets, USA. Han är en av Sveriges ledande experter i mindfulness och arbetar heltid med att utbilda och forska i mindfulness. Ola leder idag företaget Minfulnesscenter som är ledande inom mindfulnessutbildning i Sverige. Ola har i företaget bland annat utvecklat internet/mobilbaserade kurser i mindfulness på svenska och engelska och ger regelbundet kurser i mindfulness för bland annat vårdpersonal, lärare, arbetsplatser och ledare i privat och offentlig sektor.
Beatrice Blidner arbetar på Mindfulnesscenter och är leg. fysioterapeut samt mindfulnessinstruktör steg 1 och 2, men har även lång erfarenhet av psykoterapi (PDT, ACT), Basal kroppskännedom, yoga- och qi gong. Beatrice har arbetat mer än 25 år på en psykiatrisk öppenvårdsmottagning i Göteborg. Där har hon utvecklat och lett mindfulnessbaserad gruppbehandling för patienter med främst ångest och depression.

Ann-Sofie Noryd har drivit kursverksamhet i Lendas i 20 år och ansvarar för kursadministrationen och platsvärdskap.

Deltagarröster

     – Mycket bra blandning av olika typer av övningar, erfarenhetsutbyte och teori/forskning.

     – Hög nivå på ledarskapet i processen. Stor kompetens hos både Ola och Beatrice.

    – Har fått verktyg att fortsätta utvecklas, blev inspirerad.

    – Profesionellt, varmt, härligt, spännande och  viktigt.

under boganvilleanKursavgift: 9975 SEK + moms, inkluderar anmälningsavgift 2000 SEK, hotell i enkelrum med dusch, kylskåp, vattenkokare och porslin för att kunna tillreda enkel frukost (frukost ingår ej), transfer, välkomst- och avslutningsmiddag samt kaffe under kursdagarna.

Anmälningsavgiften – 2000kr betalas i samband med att anmälningen registrerats, på Plusgiro 1125687-2. Resterande kursavgift ska vara oss till handa 1 augusti 2020. Anmälningsavgift återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg och – 5% admin om avbeställning sker mer är 40 dagar innan avresa. I övrigt tillämpar Lendasoasen Konsumentsverkets Allmänna resevillkor.

Flygresa bokar var och för sig genom Vingresor tors-tors till Heraklion. Obs! boka inte flygresa förrän kursstart är bekräftad.

Information och anmälan
Ann-Sofie Noryd, 0763-755070, info@lendasoasen.se

Ola Schenström, ola@mindfulnesscenter.se,
hemsida: www.mindfulnesscenter.se

 

ANMÄL dig här

Sista anmälningsdag  15 maj eller när kursen är full .

Folder för utskrift under uppdatering.