Pilgrimsvandring – i påskens tecken

13 – 20 april 2022                       Inställt!

Lena Huld, pastor och leg psykoterapeut och erfaren retreatledare

Från död till liv! Att få pilgrimsvandra med påskens berättelser som berör allt det vi människor möter i våra liv: besvikelser, djupaste glädje, svek, längtan, förlust och sorg, återhämtning och jubel, tro och hopp som förloras och återfås, livets många dödar och återuppståndelser… ska bli mycket spännande. Den kristna traditionen erbjuder oss en mängd berättelser och händelser som just i påsken får sina djupaste uttryck. Varmt välkommen van eller ovan pilgrimvandrare oavsett vilken tro du har. Livet har vi gemensamt!

Kom med till den lilla byn Lendas, på Kretas södra kust. Havet blånar söderut, klipporna, och stränderna sträcker ut sig åt öst och väst med oändliga möjligheter till korta och långa vandringar. Vi vandrar långsamt i tystnad  där tankarna får ro och rum för djupen i våra liv. Den storslagna naturen och våren med livets pånyttfödelse får beröra oss. Att dela tankar och funderingar kommer också att bli möjligt i den mån vi själva vill./Lena Huld

——-

Vandringen.

Lendas har fått sitt namn av den stora Lejonklippan i väster som skyddar den lugna hamnen. Hit reste människor under antiken för att dricka brunn och få läkedom i Asklepiostemplet. Resterna av templet syns fortfarande i sluttningen bakom byn och vattnet kommer från samma källa nu som då.

Lendas har fått sitt namn av den stora Lejonklippan i väster som skyddar den lugna hamnen. Även Paulus tog skydd 1,5 mil härifrån, vid Kali Lemenes ’De goda hamnarna’, under en höststorm på väg till Rom.

Vi bor i Lendas och därifrån utgår våra dagsturer. Pilgrimens sju ledord har vi med oss i ryggsäcken under vandringen: Enkelhet, Långsamhet, Andlighet, Delande, Bekymmerslöshet, Frihet, Tystnad.

Vi vandrar igenom byar och längs stränder,  Drafula-ravinen med naturliga marmorklippor, ett pilgrimskapell insprängt i berg, besöker det antika Asklepiostemplet samt mycket mer. Påskdagsmorgonen möter vi i soluppgången från Lejonbergets rygg. Vi vandrar långsamt i tystnad och ni guidas i vandringens alla delar. Terrängen är varierad, allt från sand- och stenstrand till asfalt, vandringsstig och grusvägar. Varje dag startar med en samling kring dagens påsktext och vi pausar under vägen för matintag och reflektion. Vi avslutar med en återsamling och delning efter vandringsdagens slut. Vandringsvana på varierat underlag och en god allmänkondition krävs.  Vandringssträckorna är 5 -12 km per dag. Minimum 8 deltagare – max 15. Retreaten omfattar 5 dagar, tors – måndag, tisdag disponeras fritt, onsdagar är resdagar. Detaljerat dagsprogram skickas ca en månad innan avfärd.

Deltagarantal max 12.

Pilgrimsledare:

Lena Huld, pastorLena Huld.  Jag är pastor i Styrsö Missionskyrka Equmeniakyrkan på en ö i Göteborgs skärgård, och leg psykoterapeut. I Styrsö Missionskyrka har jag lett retreater sedan många år. Även här blir det rum för vandringar, både yttre och inre. Personligen har jag sedan unga år upplevt vandringens möjligheter till återhämtning, där kropp, själ och ande får samverka till vårt bästa. Att få leda en pilgrimsvandring med påsktema på Kreta, Lendas är verkligen något jag ser fram emot och gläds åt! https://styrsomissionskyrka.se/

Den grekiska påsken fick jag tillfälle att ta del av för många år sedan då den sammanföll med vår påsk, så gör den dock inte i år.  Upplevelsen lever i mig och gör sig påmind varje gång jag är där oavsett tidpunkt. Nu hoppas jag att du vill följa med och undersöka vad påskens texter och firande, vandring, naturen, våren, delande kan få innebära för dig!

Med under veckan finns också Carl-Gustav Huld – lärare, musiker.

Vandringsledare

Ann-Sofie Noryd är vandringsledare, lärare, teater- och rörelsepedagog, mindfulnessinstruktör. Har gedigen kunskap om Lendas natur, kultur och historia. Driver kursverksamhet i Lendas sedan 20 år och ansvarar också för kursadministrationen. Om Lendasoasen

——–

 

Boende i Lendas

Vi bor i enkelrum i familjära, mindre hotell. Alla rum med egen ingång och uteplats, dusch/toalett, lakan, kylskåp, vattenkokare + miniplatta, porslin och bestik för att kunna laga sin egen frukost (frukost ingår ej).
——

Pris

6900 kr inkl moms, hotell i enkelrum, transfer t o r Heraklion, guidning, föredrag, samtalsledning och välkomstmiddag. Övriga måltider står var en för själv. Vi förbeställer mat under vandringarna så det ska gå smidigt.

Anmälningsavgift om 2000kr betalas till  plusgiro 1125687-2  i samband med att anmälan registrerats på hemsidan. Se ANMÄL HÄR nedan. Din plats är garanterad först när anmälningsavgiften är betald.

Anmälningsavgift återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg och – 5% admin om avbeställning sker mer är 40 dagar innan avresa. I övrigt tillämpar Lendasoasen Konsumentsverkets Allmanna_resevillkor_paketresor_2011

Flygresan.

Bokar var och en själv t.ex på www.skyscanner.se (eller annan sökmotor för flygresor) till Heraklion på Kreta. Så här års går inga direktflyg utan med byte Obs! Boka inte förrän resan är bekräftad. Billigast flygpris t or idag 1/2 är  2700kr fr Stockholm-Frankfurt-Heraklion ank. Från Göteborg-Frankfurt-Heraklion 3008kr. Från Köpenhamn-Frankfurt-Heraklion 2550kr Gemensamt flyg fr Frankfurt ankommer 22.25 till Heraklion. Vår egen transfer till Lendas möter vid Heraklions flygplats.

Information

Ann-Sofie Noryd, kursarrangör i Lendas över 25 år. tel. 0763-755070 eller info@lendasoasen.se

 

Klicka >>ANMÄL dig här

Sista anmälningsdag 1 mars 2022 eller när platserna är fulltecknade.