Själens längtan -– att leva sannare, modigare och helare

1 – 8 oktober 2020                     

Andrum i dialog
med Göran Larsson, präst och leg. psykoterapeut

Välkommen att under några solvarma dagar utforska dig själv och dina relationer, känslor och reaktioner tillsammans med prästen och psykoterapeuten Göran Larsson. Själens längtan är en kursvecka för alla oss som söker mening och längtar efter fördjupning i våra liv. Här ges du möjlighet att möta sig själv och andra i en trygg och avkopplande miljö, på vägen mot att leva sannare, modigare och helare.

Dagarna börjar och avslutas med enkla meditationer i anslutning till dagens tema. Föredrag, dialog och workshop, varvas med delningar i smågrupp och gott om tid för egen reflektion.  Om och när det passar, gör vi kortare vandringar i tystnad tillsammans, medan tankarna djupnar och själen stillnar. Kursen tar avstamp från teman i böckerna  Rötter och Vingar (Libris) och Skamfilad (Verbum) förf. G. Larsson.

Ur innehållet:

 • bråttomsamhället och människans själ
 • samtal pågår – fem steg i att tala sig samman
 • om styrkan i att sörja sig hel
 • identitet och integritet – om gränser, avstånd och närhet
 • leva enklare men rikare
 • självkänsla, medkänsla, livskänsla
 • andlighet – tvivla, söka, finna

Lejonklippan med Lendas by.

Kursupplägg:

(med reservation för ändringar)

 • Kursen omfattar 5 dagar, fredag-onsdag, med morgon och eftermiddagspass, en ledig dag.
 • vandring
 • Morgonpass kl. 9-12, eftermiddagspass 17-18.00. I pausen finns utrymme för bad, vila, vandring.
 • Under en av dagarna besöker vi resterna av  Asklepiostemplet på plats och hör berättelsen om dess antika helandekult och drömterapi. Ciceron och lokalkännare är Ann-Sofie Noryd/Lendasoasen.
 • Minimum 8 deltagare  max 16 deltagare.

Vi ser fram emot en vecka där vi modigt delar våra livberättelser, möts i nyfikenhet på varandra och med innerliga ögon lyssnar. Öppenhet skapar äkthet. Du bestämmer förstås själv var gränserna går för din intregitet men det är viktigt att du känner dig fysiskt och psykiskt stabil för att genomföra veckan. Ett sätt att förbereda sig är att läsa Rötter och vingar och kanske att göra övningar i arbetsboken till densamma, Att leva sannare, modigare och helare (Libris).

Göran Larsson


Göran Larsson
är präst, leg. psykoterapeut och S:t Lukasutbildad själavårdare. Han har under många år jobbat med rehabilitering av långtidssjukskrivna med olika diagnoser och fungerar idag som psykosocial handledare, samt etisk rådgivare i olika beroendebehandlingar. Göran Larsson har varit verksam som psykoterapeut vid S:t Lukas Dalarna i Falun sedan 2001 och är en flitigt anlitad föreläsare över hela Sverige i ämnen som berör mänsklig växt och mognad, av så skilda kunder som Kronofogdemyndigheten, Polisen, socialförvaltningar och landsting, Svenska Kyrkan och Ministerrådet.
—–

Deltagarkommentar:
-Bitarna föll på plats, det var som om nån tände ljuset.
-Jag har aldrig gråtit och jag har aldrig skrattat och jag har aldrig lärt mig så mycket […] förut i livet!

 

 

 

 

 

 

Boende.

Vi bor på familjära hotell, alla rum har uteplats, badrum, kylskåp, vattenkokare/liten platta, porslin för att kunna tillreda enkel frukost (frukost ingår ej). Läs mer om orten och boende HÄR. Lendas har två minimarket och ett tiotal tavernor som serverar god grekisk husmanskost.

Flygresa

Flygresa bokas på egen hand till Heraklion. Vi rekommenderar direktflyg med Vingresor. Det finns också andra flygmöjligheter med reguljärflyg, då med byte. Kontakta info@lendasoasen.se för råd och hjälp. Boka inte resa förrän kursstart är bekräftad.

Buss eller tåg tillKreta – roligt klimatäventyr genom Europa. Läs mer>>

Kurspris

Kursavgiften är totalt 8400 kr inkl. moms varav 2000 kr i anmälningsavgift. Då ingår 5 dagars kurs, logi i enkelrum, sju övernattningar, transfer, guidning i Asklepiostemplet samt välkomst- och avslutningsmiddag.

Anmälningsavgift om 2000 kr betalas in i samband med anmälningstillfället på plusgiro 1125687-2. Resterande kursavgift ska vara oss tillhanda 20 aug 2020.

Anmälningsavgift återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg och – 5% administrationskostnad om avbeställning sker mer är 40 dagar innan avresa. I övrigt tillämpar Lendasoasen Konsumentsverkets Allmänna resevillkor.

Kurstid: Kursen omfattar fem dagar, fredag –onsdag, tisdag disponeras fritt eller för extra kurstid om behov finns. Torsdagar är resdagar. Vi startar med Välkomstmiddag på ankomstkvällen kl 19.00.

Europa. Läs mer HÄR>> https://www.lendasoasen.se/buss-eller-tag-till-kreta-2/

Information

Ann-Sofie Noryd, info@lendasoasen.se
0763-755070 www.lendasoasen.se

ANMÄL dig här

Sista anmälningsdag15 maj eller när kursen är full.