Skriv och Vandra

                              
18 – 25 april 2024.                       – enstaka platser kvar!

 

Kersti Björkman -skrivpedagog och dramatiker

Ann-Sofie Noryd -vandringsguide och lokalkännare

 

Lendas

 

En kreativ vandringsvecka där du får vara i din kropp och i dina ord – samtidigt!  Varje dag innefattar en längre eller kortare vandring i lugnt tempo. Skrivandet äger rum längs vägen på väl valda och inspirerande platser och i april är Kreta oftast grönt och blommande.

 

Ur programmet

Med vandringskängorna snörda och skrivblocket i ryggsäcken ger vi oss ut i landskapet med alla sinnen öppna. Efter en mindfulnessinspirerad uppvärmning är vi redo för dagens vandring och skapande. Du får konkreta skrivuppgifter varje dag och behöver inte förbereda något. Inriktningen är prosa och berättande. Medan fötterna tar oss framåt processas ideer och tankar i sin egen takt och att pratet får vila under vandringen stödjer fokus och skrivflöde. Under skrivpass, måltider och fri tid ges gott om tid för samtal och utbyte.
Vi vandrar längs stränder och på en gammal romersk handelsväg bl a. Vi besöker bergsbyn Miamou, möter solen på Lejonklippan och tar oss ner till Drafularavinens naturliga marmorstrand. Fram emot eftermiddagen är vi tillbaka i Lendas by. Efter vila och egentid samlas vi till ett kvällspass med textsamtal och läsningar. Samtalen kan sedan fortsätta under middagen på någon av byns små tavernor. Ett tillfälle med individuell texthandledning erbjuds under veckan.

En god allmänkondition är önskvärd och någon vandringsvana i varierad terräng. Vi går ca 5-12 kilometer varje dag, i lugnt tempo och ibland i kuperad terräng.
Kurstiden är 5 dagar, fredag-tisdag. Onsdagen disponeras fritt. Resdag torsdagar.

Ankomstkvällen samlas vi till väkomstmiddag på någon av Lendas tavernor.

Röster från tidigare deltagare:

– Professionellt och genomtänkt!
Jag tyckte om blandningen mellan att tyst vandra, svettas, se hisnande vyer, få komma till intressanta och
   vackra platser….
– och sätta oss ner med olika skrivövningar i lugn koncentration.
– Härligt, kunnig, engagerat ledarskap!

 
Skrivledare och vandringsguide

Kersti Björkman

Kersti Björkman

Casa Doria 3_as

Ann-Sofie Noryd

 

Skrivledare är Kersti Björkman, skrivpedagog och dramatiker med lång erfarenhet av att leda kurser. I Lendas har hon hållit uppskattade skrivworkshops sedan 1997.
www.kerstibjorkman.se

Vandringsguide är LendasOasens Ann-Sofie Noryd – lärare, teaterregissör, och mindfulnessinstruktör. Har gedigen kunskap om Lendas natur, kultur och historia. Driver kursverksamhet i Lendas sedan 20 år och ansvarar också för kursadministrationen.

 

——

 

Kursavgift

9700kr inkl. moms, kurs, enkelrum, välkomst- och avslutningsmiddag samt transfer till och från flygplatsen. Anmälningsavgift om 2000kr betalas in i samband med anmälningstillfället eller på pg 1125687-2. Resterande belopp faktureras med sista betalningsdag 10 mars 2023.
Din plats är garanterad så snart du betalat in anmälningsavgiften.

Anmälningsavgift återbetalas ej. Återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg och – 5% admin om avbeställning sker mer är 40 dagar innan avresa. Om arrangören inställer kursen betalas hela anmälningsavgiften tillbaka till deltagaren. I övrigt tillämpar Lendasoasen Konsumentsverkets >> allmanna-villkor-for-paketresor

Boende

Vi bor i trevliga familjehotell med enkel standard, varje rum har egen ingång och uteplats, badrum, kylskåp, vattenkokare/liten platta, porslin för att iordningställa en enkel frukost. (frukost ingår ej). Lendas har två minimarket och ett tiotal tavernor som serverar god grekisk husmanskost. Läs mer om orten och boende HÄR.

Flygresa

Var och en bokar och betalar sin egen flygresa till Heraklion. Vi rekommenderar www.ving.se  (klicka i endast ’FLYG’). Obs! Boka inte resa förrän kursstart är bekräftad.

Information

Ann-Sofie Noryd, info@lendasoasen.se, 0763-755070

Till>>ANMÄLAN

Anmälan är öppen tills kursen är full.

 

 

 

 

 

Lendas har fått sitt namn av den stora Lejonklippan i väster som skyddar den lugna hamnen. Hit reste människor under antiken för att dricka brunn och få läkedom i Asklepiostemplet. Resterna av templet syns fortfarande i sluttningen bakom byn och vattnet kommer från samma källa nu som då.

OCD-lejon