SkrivarRetreat med vandring

2 – 5  aug 2018 – på Bjärehalvön                                         Lendasoasen goes – Skåne !

 

 Margareta Alderin – skrivledare

Ann-Sofie Noryd – vandringsledare

Är du intresserad av  det skrivna ordet och personlig utveckling? Och få göra det tillsammans med andra? Välkommen att spendera drygt tre inspirerande dagar tillsammans med oss i den lilla vackra byn Varan på Torekov Art Center nordvästra Skåne.

Byn Varan ligger i “Sveriges Toscana” på de grönklädda kullarna ovanför Torekov. Vi bor på Bed&Brekfast i anslutning till Torekovs Art Center. Vi är ute hela dagarna, vandrar tillsammans i långsam takt och stannar för kreativa skrivövningar under Margareta Alderins ledning. Vandringen sker i tystnad och på vackra och väl utvalda platser sitter vi ner och (vilar) medan vi skriver och delar våra texter genom uppläsningar. En utav dagarna tillbringar vi runt de dramatiska stigarna vid Hovs Hallar. En annan dag vandrar vi längs med havet i Bjärekustens naturreservat. Den dagen lunchar vi på omtalad restaurang i Torekovs hamn. Sista dagen håller vi oss i omgivningarna runt  vår vackra lilla by – Varan . En avslutning med gemensam uppläsning kommer att ske på kullen med den strålande utsikten över hav och land. Närmare himlen kan man nog inte komma!

 Programupplägg:

Ankomst och kursstart den 2 aug på kvällen. Varje morgon startar vi med en introduktion för dagen och på kvällen har vi samling i den vackra gamla mangårdsbyggnaden. Där skriver vi och delar våra texter tillsammans efter dagens  spännande vandring. Detaljerat dagsprogram skickas ut en månad innan kursstart .

Skrivarmetod.
Utifrån sitt eget skrivande och sina livserfarenheter har Margareta Alderin utvecklat en metod i kreativt skrivande som har inspirerat många att komma igång med eget skrivande. Verktygen ges efter hand under vandringen.

Kursledare

Margareta Alderin – skrivledare

Ann-Sofie Noryd – vandringsledare

Margareta Alderin – Utbildad Art Director och har arbetat i reklambranschen i över trettio år.
Vid 48 års ålder bytte M.A yrkesbana och debuterade som författare med boken, UPPTÄCKTEN/1997. Läs mer> HÄR.
Under de senaste sex åren har Margareta Alderin varit kursledare på olika platser i Sverige med sin skrivmetod; SkrivarKraft – 12 steg i kreativt skrivande, såsom Fountain House, Katarina Sociala Företagande i Stockholm och hos RSMH (Riksförbundet för Social- och Mental Hälsa) i Sollentuna. Och senast med Sensus i Skåne.

Vandringsguide är LendasOasens Ann-Sofie Noryd – lärare, teaterregissör och mindfulnessinstruktör. Driver kursverksamhet i Lendas/Kreta sedan 20 år och ansvarar också för kursadministrationen. Har gedigen kunskap om natur, kultur och historia.

—————-

Kurspris

6150kr inkluderar kurskostnad, 25% moms, boende i dubbelrum, helpension dvs 3 frukost,  kvällsmat ankomstkvällen två lunch, två middagar (catering) samt transport till start/mål för vandringarna. Enkelrumstillägg 1000kr. Anmälningsavgift om 2000kr betalas in i samband med anmälningstillfället eller på pg 1125687-2. Resterande belopp före den 25 juni 2018.
Din plats är garanterad så snart du betalat anmälningsavgiften.

Anmälningsavgift återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg och – 5% admin om avbeställning sker mer än 30 dagar innan avresa. Om arrangören inställer resan betalas hela anmälningsavgiften tillbaka till deltagaren. I övrigt tillämpar Lendasoasen Konsumentsverkets Allmänna resevillkor.

Boende

Vi bor i Bed&Brekfast  i Torekovs Art Centers Guest House i lilla byn Varan ett par km från Torekovs samhälle. Vi bor i dubbelrum, (enkelrum mot extra avgift). Där äter vi frukost och kvällsmat och har våra morgonsamlingar. Gemensamhetsutrymme att umgås i finns på både utomhus och inne.

Resväg.

Med egen bil till Torekovs Art Center eller med buss till Torekovs busstation. Se busstider här >> Skånetrafiken. Vi hämtar vid behov. Utförligare resväg från Ängelholm, Båstad… klicka HÄR.

Information

Ann-Sofie Noryd, info@lendasoasen.se, 0763-755070

Anmäl dig här

Så fort du registrerat din anmälan får du bekräftelse per mail och vidare information efter hand.

Sista anmälningsdag 31 maj 2018 !


Folder 
för utskrift – under produktion 

Ser fram emot att ses på den vackra Bjärehalvön i nordvästra Skåne!