Skrivarverkstad

med Märtha Lilja                              

 8 – 15 oktober 2020

 

”Underlig och underbar ligger världen med alla sina skrivna och oskrivna texter…”

Lendas är en liten fiskeby på södra Kreta. Hit reste människor redan under antiken för att söka läkedom i Asklepios-templet, dricka brunn och få rekreation. Rester av templet finns kvar och vattnet kommer från samma källa nu som då. Idag lever byn på sin förhållandevis stillsamma turism vars säsong sträcker sig ända in i oktobers eftervärme.

 

Kursupplägg

Skrivarverkstan är en kurs för dig som vill  få igång ditt ”skrivflöde” och locka fram de berättelser du har inom dig. Ta en tanke på vandring och se vad som händer…

Vi arbetar också med ”skrivkroki”, då vi prövar olika stimuli och infallsvinklar för att komma igång att skriva. Några är snabba skisser på lektionstid och andra längre där ni har eftermiddagen på er att skriva vidare.

Vi läser upp texterna för varandra för att se på olika  lösningar av samma uppgift och för att få idéer och inspiration till det egna skrivandet. Ni får bland annat öva miljö- och personbeskrivning och berätta historier där ni använder såväl fantasin som personliga erfarenheter. Miljön i Lendas är också en källa till inspiration.

Eftermiddagen är till för eget skrivande på de uppgifter ni får eller utforskande av byn och omgivningarna. På sena eftermiddagen ses vi igen. Då gör vi ytterligare någon skrivövning och läser upp texterna ni producerat under dagen, samtalar om skrivandets konst och hantverk.

En kursdag blir också en vandringsdag. Då lämnar vi byn Lendas och vandrar några kortare sträckor på 30-40 minuter med raster för skrivande under vägen. Det är inga strapatsrika vandringar men kräver god allmänkondition.

Som kursnamnet säger är detta en verkstad där man prövar sig fram, testar idéer och undersöker olika berättarstilar och verktyg. Alla jobbar utifrån sina egna förutsättningar och vilja med kursen. Kursen omfattar fem dagar, fredag-tisdag.  Vi träffas på förmiddagarna mellan 9-12, eftermiddagarna 17.30-19. Onsdag disponeras fritt. Torsdag är resdag.

Kursledare

Märtha Lilja är folkhögskolelärare och skrivpedagog med lång erfarenhet av att leda kurser i Lendas och Skarpnäcks Folkhögsskola.

 

Kurskostnad

8000 kr inkl. moms. Inkluderar anmälningsavgift, kursavgift, transfer från Heraklions flygplats, en veckas boende i enkelrum, välkomst-och avslutningsmiddag.

Anmälningsavgift om 2000kr betalas i samband med anmälningstillfället på plusgiro 1125687-2. Resterande kursavgift ska vara oss tillhanda 30 aug 2020.

Lendasoasen tillämpar Konsumentsverkets Allmänna resevillkor/2014

Boende

Vi bor på mindre familjehotell, alla rum har uteplats, badrum, kylskåp och möjlighet att tillreda sin egen frukost (frukost ingår ej). Lendas har två minimarket och ett tiotal tavernor som serverar god grekisk husmanskost.   Läs mer om orten och boende HÄR.

Flygresa

Flygresa bokas på egen hand till Heraklion genom t ex Vingresor, eller annan researrangör t ex Skyscanner.se. Kontakta info@lendasoasen.se för råd och hjälp . Boka inte resa förrän kursstart är bekräftad.

Information

För ytterligare information kontakta Lendasoasen/Ann-Sofie Noryd  0763-755070, info@lendasoasen.se

 

Anmäl här

Sista anmälningsdagen 15 maj 2020 eller när kursen är full.

Deltagarkommentarer:

  • utmärkt innehåll, omväxlande.
  • bra struktur, som lämnade stort utrymme till egna val/texter.
  • lekfullt, inspirerande.
  • Märtha är tydlig, insiktsfull, stort hjärta.
  • kan inte vara nöjdare!
  • vandringsdagen med skrivuppgifter inspirerande.
  • underbar miljö.
  • bättre än jag förväntat mig.