Skrivlust – på Kreta

28 sept – 5 okt 2017                –enstaka platser kvar!

 

Mikaela Javinger – författare, medie-kommunikationsvetare.

Tobias Aspelin – manusförfattare, skådespelare

 

Under en lekfullt tillåtande höstvecka får du inspiration och praktisk hjälp att hitta din egen röst i ditt skrivande vare sig du är nybörjare eller har skrivit länge. Skrivövningar varvas med feedback och textsamtal i ljuvlig sensommarvärme med havet som närmsta granne.

Varmt välkommen till en vecka av skrivlust och kreativitet!

 

Ur programmet

Syftet med kursen är att hjälpa dig komma igång med ditt skrivande, släppa spärrar i form av blygsel eller prestationskrav och att med gruppens hjälp hitta ny inspiration och nya infallsvinklar i ditt skrivande.

Vi blandar teori med kortare praktiska övningar såsom flödesskrivning, komigång-övningar men även längre skrivuppgifter och spontana samtal om det som dyker upp under arbetets gång. Både allvar och flams får plats, veckan är en chans att utveckla sidor i ditt skrivande du kanske inte har haft möjlighet att uttrycka förut.

Vi kommer att jobba med bland annat självbiografiskt skrivande, novell och dikt, egenutgivning och skrivande som läkande kraft. I mitten av veckan utforskar vi den antika läkekulten i Asklepiostemplet på plats och låter oss inspireras till berättelser.

Kurslokal under bougainvillean på Hotell Irini

Preliminärt schema:

Förmiddagspass: 10 – 13.00
Lunch och siesta/bad/egen skrivtid: 13 – 16.30
Eftermiddagspass: 16.30 – 18:30

Förmiddagspasset ägnar vi åt skrivövningar, eftermiddagen åt respons och fördjupning, och under kvällen (natten) skriver vi en längre text utifrån det tema vi arbetat med under dagen. Efter siestan samlas vi för uppläsning, textsamtal och respons. Samtalen kan sedan med fördel fortsätta på någon av byns tavernor. Ett pass ägnas åt karaktärsfördjupning och dialog med skådespelaren och regissören Tobias Aspelin.

För den som önskar erbjuds individuell handledning kring ditt skrivande.

Kursledare:                                                                                                                                                                

foto Simon HolenderMikaela Javinger – författare, medie- och                kommunikationsvetare och föreläsare, har lång erfarenhet av att leda skrivarkurser vid bland annat Folkuniversitetet, inom psykiatrin och för privata arrangörer. Hon bloggar här: http://samordnarepsykiskhalsa.se/nyheter/valkommen/

Tobias Aspelin – manusförfattare, skådespelare och regissör. http://www.tobiasaspelin.com

Kurspris

Kursavgift – 8750kr inkl. moms varav 2000 kr i anmälningsavgift, 5 dagars kurs, logi i enkelrum, sju övernattningar, transfer, samt välkomst- och avlutningsmiddagar och individuell handledning.

Anmälningsavgift om 2000kr betalas i samband med anmälningstillfället på plusgiro 1125687-2. Resterande kursavgift ska vara oss 15 aug 2017.

Anmälningsavgift återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg och – 5% administrationskostnad om avbeställning sker mer är 30 dagar innan avresa. I övrigt tillämpar Lendasoasen Konsumentsverkets Allmänna resevillkor.

Boende.

Vi bor på familjära hotell, alla rum har uteplats, egen ingång, badrum och enkel köksutrustning där man kan laga sin egen frukost (frukost ingår ej). Läs mer om orten och boende HÄR. Lendas har två minimarket och ett tiotal tavernor som serverar god grekisk husmanskost.

Flygresa

Flygresa bokas på egen hand till Heraklion. Vi rekommenderar direktflyg med Vingresor. Det finns också andra flygmöjligheter med reguljärflyg, då med byte t ex sök hos Skyscanner. Kontakta info@lendasoasen.se för råd och hjälp. Boka inte resa förrän kursstart är bekräftad.

Information

Ann-Sofie Noryd, info@lendasoasen.se  0763-755070

ANMÄL dig här


Sista anmälningsdag 15 juni 2017


Lendas är en unik liten plats på södra Kreta. Hit reste människor under antiken för att dricka brunn och rekreera sig i Asklepiostemplet. Ruiner finns kvar och vattnet kommer från samma källa nu som då. Idag lever byn på sin förhållandevis stillsamma turism. Säsongen sträcker sig ända in i oktobers eftervärme.