Strövtåg och sång – Småland.

3 – 6 aug

Bodil Bendixon körinspiratör Ann-Sofie Noryd vandringsledare

Välkommen till ett lokalt färgat strövtåg med sång. Vi vandrar och tar del av natur, kultur och historia. Vi bor på två bondgårdar i genuin hemmamiljö.

Upplev den småländska glesbygden när den är som bästvild och pittoresk på samma gång. Bondbyn vi bor i heter Stora Heda och ligger strax utanför Klavreström i norra Kronobergs län. Vi disponerar två av de tre små gårdarna, längs grusvägen med ängarna och skogen runt omkring. Strövtågen startar direkt utanför knuten, vi går långsamt, oftast i tystnad och stannar för sång på vackra platser där skogen öppnar sig eller vid en sjökant med ljummet badvatten.

Vi vandrar i naturreservatet Libbhults ängar, följer en bit på vildmarksled och det gamla smalspårets banvall, upplever den klippkantade Skärsjön i trolsk John Bauer-miljö. Åker Zipline (linbana utan elkraft) för den som vill, njuter utsikten från panoramarestaurangen från småländska ‘fjäll’, besöker det kulturminnesmärkta Folkets Hus i Norrhult, från 30-40-talen. Sista kvällen intar vi middag i Café Mangelboden i Ramkvilla och tar sedan ett dopp i deras badtunna. Aftonen avslutas med en konsert i Hörnebos upplysta skiffergruva – ett av Sveriges vackraste dagbrott.

Boende och praktiskt.

Vi bor i traditionellt småländska röda parhus med vita knutar och lagården tvärs över gården. Boendet är fräscht och väl underhållet. Vi bor två personer i varje rum och delar husets badrum. Vi hjälps åt att iordningställa de tre frukostarna och en middag och gör slutstädningen tillsammans. På kvällen myser vi och sjunger framför brasan. Övriga delar av året fungerar husen som privata fritidsbostäder. Ett av husen tillhör vandringsledaren Ann-Sofie Noryds familj. Medtages: Lakan och handduk, dagsryggsäck med plats för matsäck, och en god allmänkondition!

Kurskostnad

3750kr – inkl moms och anmälningsavgift 1000kr,  3 övernattningar i dubbelrum, 3 frukostar och 3 mål mat.
Övriga måltider intages på restaurang eller café längs vägen till självkostnadspris, vid ett tillfälle tar vi med matsäck.

Information

info@lendasoasen.se, 0763755070 eller  bodil@tangotanten.se, 0733944783

Läs mer om kursledarna här >Bodil Bendixon och >Ann-Sofie Noryd

Till >> ANMÄLAN 

Sista anmälningsdag 15 juni.

Utskrift – Strövtåg med Sång 2020 – under uppdatering