Teckning och Installationer

16 – 23 juni 2024 i Lendas                     Anmäl nu! – platser kvar –

Karin Furness – konstnär, bildlärare

I den här kursen experimenterar vi med bild på ett både analytiskt och improviserande sätt. Med hjälp av många olika förslag och arbetsmetoder kan man som deltagare utöka sin bildspråkliga repertoar inom teckning. Det kan t ex vara att teckna av något utan att se på papperet, använda två hoptejpade pennor eller att känna på ett föremål och teckna när man blundar…etc.

I kursen arbetar vi både individuellt och i grupper för att kunna influeras av varandras expressiva uttryck. Förutom ett intensivt tecknande gör vi några gemensamma installationer med hjälp av naturens material. Vi kommer att arbeta både i kurslokalen, i byn och i omgivningarna.

 

     

 

Välkommen
till en koncentrerad och sökande kurs där vi kommer att göra studier med vilsna linjer, rafsa, studera och analysera.

—–

Kursledare

Karin Furness – bildlärare och konstnär inom textil skulptur och teckning (bild1) (2) (3).
Jag har arbetat som bildlärare i gymnasieskolan, med fortbildning i bild för förskolepersonal samt skrivit boken “Formulera” Bild och projekt i förskolan.

Under 10 år har jag gett kurser i Lendas.


Upplägg

Kursen omfattar fem dagar, måndag – fredag. Ankomst senast söndag. Kursstart måndag morgon. Lördag disponeras fritt. Söndag är normalt resdag. Vi har ett förmiddagspass och ett eftermiddag/kvällspass. Däremellan en lång paus för lunch, bad, vila och vandring till närliggande stränder.

Kurspris
8800 kr
inklusive moms.  I priset ingår kurskostnad, boende 7 hotellnätter, transfer t o r, kroki med modell, avslutningsmiddag.

Flygresan bokar var och en själv till Heraklion på Kreta. Vi rekommenderar direktflyg med Apollo (Sthlm/Kph)) Vingresor tors-tors eller reguljärflyg hos t ex  Skyscanner. Transfer ingår i kurspriset och avgår endast från Heraklions flygplats.

Vill man stanna längre går det bra att beställa extranätter. Kontakta  info@lendasoasen.se

Anmälningsavgift: 2000 kr, ingår i avgiften, betalas till plusgiro 1125687-2. Din plats är garanterad först när anmälningsavgiften är betald. Resterande belopp faktureras och ska vara betald senast 6 maj 2024.
Anmälningsavgift återbetalas ej. Om arrangören inställer kursen betalas  hela anmälningsavgiften tillbaka till deltagaren. I övrigt tillämpar Lendasoasen Konsumentsverkets>> allmanna-villkor-for-paketresor

Information
Ann-Sofie Noryd, kursarrangör info@lendasoasen.se

0763-755070 www.lendasoasen.se

Till>>ANMÄLAN

Sista anmälningsdag 15 mars 2024

Lendaslejonet bild

 

Lendas har fått sitt namn av den stora Lejonklippan i väster som skyddar den lugna hamnen. Hit reste människor under antiken för att dricka brunn och få läkedom i Asklepiostemplet. Resterna av templet syns fortfarande i sluttningen bakom byn och vattnet kommer från samma källa nu som då.

Varmt välkomna!