Pilgrimsvandring – en påskresa från död till uppståndelse

16 – 23 april 2020

Ellen Jakobsson – präst och erfaren pilgrimsvandrare

‘PÅSKEN är min favorithögtid, den har en sån livsavspeglande rörelse från liv till död till uppståndelse igen’, säger Ellen. Om du vill, kan du under våren 2020 få avnjuta påskens mysterium i Sverige och veckan efter fira den grekiska påsken på Kreta.
Du behöver inte vara troende eller religiös för att delta, de teman vi rör oss kring är djupt mänskliga och något alla människor berörs av. Att få dö bort från det som inte längre gynnar oss i våra liv och få uppstå till något nytt.

pilgrim1

Välkommen till vandringsgemenskap på södra Kreta där vi får beröras av våren, påsken och naturens storslagenhet med öppen sinne, tanke och kropp.

————

Vi bor i den lilla fiskebyn Lendas på södra Kreta och därifrån går vi på kortare och längre utflykter. Lendas

har fått sitt namn av den stora Lejonklippan i väster som skyddar den lugna hamnen. Hit reste människor under antiken för att dricka brunn och få läkedom i Asklepiostemplet. Resterna av templet syns fortfarande i sluttningen bakom byn och vattnet kommer från samma källa nu som då.

Vi vandrar igenom byar och längs stränder, besöker templet, Drafula-ravinen med naturliga marmorklippor, eventuellt en dagstur till klostret Koudouma samt mycket mer. Vandringen öppnar upp för själen att komma till tals och tillsammans lyssnar vi inåt samt upplever vår omgivning med alla våra sinnen. Vi vandrar ofta i tystnad och ni guidas i vandringens alla delar. Terrängen är varierad, allt från sand- och stenstrand till asfalt, vandringsstig och grusvägar, och en god allmänkondition krävs.

—–

Pilgrimsledare:

Ellen Jakobsson är präst i Svenska kyrkan och har pilgrimsvandrat till Santiago de Compostela i Spanien fyra gånger samt lett vandringar här hemma i Sverige. Hon har arbetat med retreater, har ett särskilt intresse för arbetet med själen samt har skrivit en bok, Ett vältränat hjärta, utifrån sina pilgrimsvandringar. Mer går att läsa på själsligt.nu.

‘Jag vill dela med mig av det jag själv upptäckt på mina vandringar. Hur vandringen öppnar upp för själen att komma mer till tals. En större medvetenhet om vad vi bär med oss i våra inre packningar på livets vandring och vad det är dags att lägga ifrån sig. Hur vi med alla våra sinnen kan uppleva vår omgivning och kanske också bli lite mer medvetna om hur vi värderar det vi upplever. Att få följa när någon annan leder, att öva sig i tillit och acceptans. Hur vi alla är en del av en större enhet. Och så mycket, mycket mer.

Jag känner mig kallad till Kreta. Kanske känner du dig kallad att följa med. Kanske inte av någon annan anledning än att det verkar vackert och skönt, för att du önskar en paus i ditt hektiska liv, för att du har en längtan efter en vandringsgemenskap med andra, för att du har en önskan att möta dig själv på djupet eller av någon helt annan anledning.

 

Boende i Lendas

Vi bor i enkelrum i familjära, mindre hotell. Alla rum med egen ingång och uteplats, dusch/toalett, lakan, kokmöjlighet och kylskåp för att kunna laga sin egen frukost.
——

Pris

6800 kr inkl moms, hotell i enkelrum, transfer t o r Heraklion, guidning, föredrag, samtalsledning och välkomstmiddag.

Anmälningsavgift om 2000kr betalas i samband med att anmälan registrerats till  plusgiro/konto i Nordea 1125687-2. Din plats är garanterad först när anmälningsavgiften är betald.

Anmälningsavgift återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg och – 5% admin om avbeställning sker mer är 30 dagar innan avresa. I övrigt tillämpar Lendasoasen Konsumentsverkets Allmänna resevillkor.

Flygresan.

Bokar var och en själv genom t ex  Vingresor, direktflyg eller reguljära alternativ då med byte www.skyscanner.se  till Heraklion på Kreta. Obs! Boka inte förrän resan är bekräftad.

Information

Ann-Sofie Noryd, kursarangör på plats i över 20 år. tel. 0763-755070 eller info@lendasoasen.se


ANMÄL dig här

Sista anmälningsdag 15 jan 2020 eller när platserna är fulltecknade.