Pilgrimsvandring med extra klostertur

20 – 27 april 2017

pastor Olle Jonasson
Marie Zingmark Huld, diakon, erfaren samtal- och pilgrimsledare

pilgrim1

Välkommen till vandringsgemenskap och att uppleva det kretensiska våren i närheten där Paulus en gång landsteg. Vi bor i den lilla fiskebyn Lendas på Kretas sydkust som inbjuder till meditation i stillhet och i rörelse. Vi gör kortare och längre utflykter i år erbjuder vi en 2-dagars vandring till klostret Koudouma och berget Kofinas (extra avgift). Vi vandrar oftast under tystnad, samtal och reflektion morgon och kväll kring pilgrimens sju nyckelord:

—–

– långsamhet, frihet, enkelhet, bekymmerslöshet, tystnad, delande, andlighet –

———–

Program

Vandringen: Vi går upp på Lejonbergets rygg, vandrar igenom byar och längs stränder, besöker Asklepiostemplet, Drafula-ravinen med naturliga marmorklippor, vandrar till ett pilgrimskapell med hisnande vyer. Tid för tystnad, sol och kanske salta bad. Terrängen är varierad, allt från sand- och stenstrand till asfalt, vandringsstig och grusvägar. God allmänkondition krävs.

Vandringen sker under tre dagars gemensam vandring i Lendas omgivningar och två dagars frivillig klostervandringstur för den som vill uppleva den lilla extra utmaningen. För de som stannar i Lendas ordnas program på dagens pilgrimstema och  tid på egen hand.  Under vandringsdagarna packar vi ibland medhavd matsäck eller arrangeras luncher till självkostnadspris (undantag klosterturen)

 Kursledning

 Olle JonassonSamtalsledare:  Olle Jonasson –  är pastor och socionom och är verksam i marie-zingmark-huld-img_0303
Rastplats söder i Andreaskyrkan i Stockholm och har erfarenhet som själavårdare inom 12-stegsrörelsen (AA) och Ignatiusmeditationer. Olle leder reflektionerna utifrån Lilla pigrimsboken.

Pilgrimsledare: Marie Zingmark Huld – Pedagog, beteendevetare, diakon och.dipl. processhandledare. Hon har många års erfarenhet av att leda pilgrimsvandringar och utbilda pilgrimsledare. Idag arbetar hon på Hela människans riksenhet med utbildning av stödgruppsledare. Hon har också uppdrag med handlednig för grupper och enskilda.

Förbered dig gärna med att läsa Lilla pilgrimsboken. Beställ hos Verbum.

FOTO från pilgrimsvandring 2016

——-

EXTRA- Klostervandring med professionell vandringsguide. img_0420

Dag 1Start kl 8.00. Transport till stranden Tripiti, vandring längs Asterousiabergens kust med fantastiska scenerier. Vi går via viken Port of Love till byn Agios Ioannis, lunch vid kapell till övergivet kloster. Fortsätter längst kusten mot klostret Koudouma via Agia Antonius mäktiga eremitgrotta med kapell. Framme c a 17-18. Besök i klosteranläggningen. kvällsandakt och middag med personalen, övernattning i gästlängan (sovsal om 6 bäddar i varje).  Vandring ca 6-8 tim.

Dag 2 – Efter frukost, transport upp till foten av berget Kofinas. Vandring till toppen där örnar och vi intar utsikten över Kretas sydkust och kanske ända till Heraklion om vädret tillåter! Besöker rester av antikt tempel och pilgrimskapell. Ca 2 tim.Lior - vandringsguide m grupp. Mellanmål, transport till Lendas. Hemma runt 15.

Max 8 pers. Ev. packning fraktas med medföljande transport.

FOTO från Klostervandringen 2015

———

Boende i Lendas

Vi bor i enkelrum i familjära, mindre hotell. Alla rum med egen ingång med uteplats, dusch/toalett, lakan, kokmöjlighet och kylskåp för att kunna laga sin egen frukost.

Pris

6100 kr inkl moms, hotell i enkelrum transfer, guidning, föredrag, samtalsledning och välkomstmiddag. Anmälningsavgift om 2000kr betalas i samband med att anmälan registrerats till  plusgiro/konto i Nordea 1125687-2. Senast 31 januari 2017. Din plats är garanterad först när anmälningsavgiften är betald.

Pris klostertur – 120 Eu

Anmälningsavgift återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg och – 5% admin om avbeställning sker mer är 30 dagar innan avresa. I övrigt tillämpar Lendasoasen Konsumentsverkets Allmänna resevillkor.

Flygresan.

Bokar var och en själv genom t ex  Vingresor, direktflyg eller  www.skyscanner.se  till Heraklion på Kreta. Obs! Boka inte förrän resan är bekräftad.

Information

Ann-Sofie Noryd, tel. 0763-755070 eller info@lendasoasen.se


ANMÄL dig här Skriv i – Klostertur på anmälningssidan om du önskar delta i den.

Sista anmälningsdag 31 jan 2017

PDF för utskrift kommer

Lendaslejonet bild

 

Lendas har fått sitt namn av den stora Lejonklippan i väster som skyddar den lugna hamnen. Hit reste människor under antiken för att dricka brunn och få läkedom i Asklepiostemplet. Resterna av templet syns fortfarande i sluttningen bakom byn och vattnet kommer från samma källa nu som då.

Paulus tog skydd efter svåra stormar utanför Kretas sydkust bakom en av grannbyarnas klippberg. Kali Lemens heter byn som betyder ’de goda hamnarna’.