ATT FALLA UPPÅT

24 sept – 1 okt  2020 på Kreta                                   

En vandring genom de 12-stegen        
med präst Mary Philipson

IMG_0046

 

Välkommen till en fördjupningsvecka på Kretas sydkust!

En vecka för dig som längtar efter förändring, tid för återhämtning, eller så är du bara nyfiken. Vi lyssnar, reflekterar, vandrar blir solvarma och ibland låter bara tystnaden tala. Mary Philipsons bok,‘ATT FALLA UPPÅT – en vandring genom de 12 stegen’/2016 ligger till grund för föreläsningarna under veckan. -Alla har vi något som står emellan  oss och livet, skriver Mary Philipson.
——-

Vi bor i den  lilla fiskebyn LENDAS som bjuder till meditation i både stillhet och rörelse. Reflektioner hålls av Mary Philipson kring hennes bok ‘Att falla uppåt – en vandring genom de 12 stegen’. Vi samtalar i delningsgrupper som leds av erfarna livstegsledare från Katarina församling, där ges du tid till fördjupning och att landa i ett mindre sammanhang. Vi gör kontemplativa vandringar med vandringsledare och för den som vill erbjuds möjlighet till skapande meditation.

Ur programmet

Dagens inramas av morgonandakt med föreläsning av dagens 12-stegstema och avslutas med en uppsamling i storgrupp på kvällen. Reflektioner sker i delningsgrupp under dagen och vid tre vandringstillfällen upplever vi Lendas intagande natur. Vandringen sker i tystnad i mindre och större grupp.  Vi besöker också Asklepiostemplet strax ovanför byn och hör om helandekulten under antiken, en dag vandrar vi till ett pilgrimskapell med storslagna vyer, fortsätter genom ravin till strand med naturlig marmor.  Schemat är luftigt och tid att disponera på egen hand ges. Sol och salta bad för den som vill, eller eget skapande. Veckan avslutas med mässa utanför bykapellet vid foten av Asklepiostemplet.

Du behöver ha god allmänkonditon för att klara vandringarna.

Deltagarröster från tidigare kurser:
• ”Mary är underbar att lyssna på, ger vägledning till själva kärnan”
• ”Känner mig pånyttfödd”
• ”Fantastiskt att vandra, underbart att gå långsamt i tystnad.”

 Medverkanden:

Mary Philipson

Mary Philipson – präst har arbetat många år i Katarina/Allhelgona församling i Stockholm och har stor erfarenhet som själavårdare inom 12-stegsrörelsen (AA). Mary är en engagerad och fängslande talare och återkommer för femte gången som retreatledare i Lendas.

Ann-Sofie Noryd, lokalguide har stor kännedom om orten och guidar oss både historik och lokalt, är arrangör i Lendas sedan många år.

Inger Gustafsson och Helene Ideberg – livsstegsledare
Gunnel Johansson – vandringsledare
Anna Swärd – skapande meditationsledare

Boende.
Vi bor i familjära mindre hotell, enkelrum ingår i priset, badrum m dusch, kylskåp, vattenkokare/liten platta porslin och bestick för att kunna tillreda en enkel frukost. Alla rum har egen ingång och tillgång till uteplats. Läs mer om boende och orten HÄR.

Pris: 6900 SEK inkl moms hotell i enkelrum, transfer, guidning, vandring- och samtalsledning.  Anmälningsavgift – 2000kr inbetalas till pg 112 56 87-2 i samband med registreringen. Din plats är garanterad först när anmälningsavgiften är betald. Resterande kursavgift ska vara inbetald senast till 20 aug 2020.

Flygresan bokas på egen hand tilll Heraklion. Vi rekommenderar direktflyg med Vingresor  till Heraklion tors-torsdagar, det finns andra möjligheter med reguljärflyg, då med byte, www.skyscanner.se. Obs! Boka inte resa förrän kursstart är bekräftad.


Lendas har fått sitt namn av den stora Lejonklippan i väster, som skyddar den lugna hamnen.

Hit reste människor under antiken för att dricka brunn och få läkedom i Asklepiostemplet. Resterna av templet syns fortfarande i sluttningen bakom byn och vattnet kommer från samma källa nu som då.

Paulus tog skydd efter dåligt väder utanför Kretas sydkust bakom en av grannbyarnas klippberg. Kali Lemens heter byn som betyder “de goda hamnarna”.  Apg 27:8

Flyer för utskrift – Att Falla Uppat_2020_01

Kontakt och information:

Ann-Sofie Noryd info@lendasoasen.se Tel: 0763-75 50 70

 Anmälan Klicka här

Sista anmälningsdag 1 maj 2020 – eller när kursen är full.

BLOGG