LendasAkademin – ett study center-

LendasAkademin – ett study center – i Lendas/Miamou. 

     ——–under uppdatering——

Annika Åkerblom, initiativtagare till LendasAkademin

—————————————————————————————————-

-Lendasoasen utvecklar sedan 2018 ett ‘study center’ för de som behöver sammanhållen ostörd tid för skrivande. Initiativet sker  tillsammans med Annika Åkerblom, lektor och forskare vid Göteborgs Universitet /IPKL*.
Bästa perioden är off-season i november och mars-april när Lendas är lugnet själv. Lendasoasen ordnar boende, transfer och om så önskas välkomstmiddag, guidning av Asklepiostemplet på plats, vandringar, mindfulnessyoga. För mer information  kring boendet och orten kontakta nedan.

*Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande

Vi tror att du är doktorand eller forskare, författare eller någon som bara vill ha tid och ro att skriva? Till Lendas har författare, konstnärer och människor länge sökt sig för att  finna just – ron för ett koncentrerat arbete. Platsens atmosfär är omtalad för att bära ett lugn som stimulerar kreativitet och goda reflektioner.

I LendasOasens StudyCenter kan du få tid och plats att skriva själv eller i grupp. LendasOasens ledord är ”där enkelheten blir lyx”och det gäller också för Study Center. Standarden är enkel, men präglas av omsorg. Du bor i eget rum och kan att sitta utomhus i skuggan under bambutaket, eller inomhus, för dig själv eller tillsammans med andra. Det finns också tillgång till utrymmen för seminarier och samtal. Du har möjlighet att starta dagens arbete med ett mindfullness/yogapass, en promenad eller ett morgonbad. Allt finns på nära avstånd, liksom en affär och några tavernor som serverar god kretensisk husmanskost och fisk från havet. Det finns också möjlighet att laga egen mat i det gemensamma köket.

För en stunds avkoppling från skrivandet kan aktiviteter som vandring upp på Lejonklippan eller visning av byns Asklepiostempel erbjudas med Ann-Sofi Noryd som ciceron.

 

 

 

 

 

—————————————————————

Tidpunkt.

Study Centret organiseras under tre veckor : 
Våren  2019:   11 -18 april,  18 – 25 april,  25 april – 2 maj  

Tillfälle : 310 oktober – enstaka platser

Hösten 2019:  24 – 31 okt,  31 okt – 7 nov,  7 – 14 nov  (alla datum tors-tors)

Antal deltagare:
Under varje vecka ingår ca tio deltagare i skrivinternatet. Om ni intresse finns för andra tider under vår eller höst kontakta Ann-Sofie Noryd info@ lendasoasen.se .

Resa:
Närmaste flygplats är Heraklion. Reguljärflyg går alla årstider med byte oftast i Aten. Sök efter flygresor på t ex www.skyscanner.se eller andra sökmotorer. Vingresor flyg direkt till Heraklion från 18 april (torsdagar). Transfer ordnas av Lendasoasen.

Information : 
Kontakta Ann-Sofie Noryd  info@lendasoasen.se 0763-755050

Till Anmälan: Ange önskat datum