Måla Akvarell och Vandra

-se naturens färger, former och ljus-

25 april – 2 maj 2024                      – enstaka platser kvar –
—–

Åsa Lowden Kästel – konstnär och konstpedagog
———

Möt våren, naturen och MÅLA AKVARELL ute i det kretensiska dramatiska kulturlandskapet med grönskande bergsluttningar, blommande olivlundar, kamomill och röd vallmo längs vägarna.
Vi vandrar utmed berg, odlingar, stränder och hav. Bland klippor, gräs, sten och i badviken slår vi oss ner och målar.
 En av dagarna tar vi oss till bergsbyn Miamou med den kuperade utsikten, de gamla olivträden och vårens blommor som motiv.

Ur kursinnehållet – ”Måleri är färg”

  • Vi arbetar praktisk med färglära och lär oss att skildra närhet, avstånd, värme, kyla, djup och storlek.—————–
  • Du får upptäcka akvarellens mångsidighet, öva dig i att blanda färger och låta pigmenten komma till sin rätt.
   -Akvarellen kan vara lätt och subtil, kraftfullt koloristisk eller naturnära med brutna jordfärger.
   -Akvarellen är snabb, enkel, lättsam, impulsiv eller välplanerad i laserade ytor lager på lager.
   -Akvarellen kan målas vått i vått med flödande effekter
   ——-
  • Du får prova olika tekniker och hitta ditt sätt att måla.

Klicka på bilderna för att se i större format.
—-

Kursens upplägg:

Vi samlas varje morgon för introduktion inför dagens motiv och tema. Vi vandrar till vackra platser i  Lendas omgivningar, målar och får enskild handledning. Vi ser på våra verk tillsammans, samtalar om bild, komposition och det magiska ordet konst. Paus för egen tid. Genomgångar och övrig undervisning sker eftermiddag-kväll i kurslokalen, under bougainvillean på hotellets terrass.

Vi vandrar i varierad terräng och bär med oss eget målarmaterial i ryggsäck.
Kurstiden är 5 dagar, fredag-tisdag. Onsdagen disponeras fritt. Torsdag är resdag.
Vandringsvana är önskvärd. 

Vi startar med välkomstmiddag på ankomstdagen och avslutar kursen med gemensam middag på någon av Lendas tavernor. 

——

Kursledare – Åsa Lowden Kästel

Åsa är bildkonstnär och konstpedagog sedan 40 år, utbildningsansvarig och lärare på Konst&Hantverk på Vårdinge folkhögskola i 28 år. Har målat i den grekiska övärlden och hållit akvarellkurser på Kreta och i Lendas i många år. Utbildad på bl a på Konstfack, Biskops-Arnö och DI.

”Att måla akvarell ute i naturen är min grund i konsten, det viktigaste arbetet och den största avkopplingen för mig. Söka och upptäcka motivet. Ett skapande fritt mellanrum. Hålla i penseln, blanda akvarellpigmenten och måla former som blir till bilder. Jag reser stillasittande, närvarande med mina ögon och min hand. Varje målning överraskar. Jag blir upprymd av skönheten och mångfalden i naturen. Kommer nära det stora i det lilla.”

Kursen riktar sig både till dig som längtar efter att börja måla och till dig som målat längre. Du tar själv med ditt målarmaterial: Färger, penslar, papper. Inför kursen får du information och tips om ett bra grundmaterial. För information om kursupplägg och material  kontakta Åsa på  0734027402.


Röster från tidigare deltagare:  
”Bra och pedagogiskt upplagt, omväxlande vad gäller målarplatser och motiv.”
”Färglära, material och teknik som inspiration och sedan mycket tid att öva och måla.” 

”Åsa är uppmuntrande och ser möjligheter i allt, ger tydlig undervisning med engagemang och stor kunskap.”

 

Kursavgift

8800 kr inkl. moms, kurskostnad, enkelrum, välkomst- och avslutningsmiddag samt transfer till och från flygplatsen. Anmälningsavgift om 2000kr betalas in i samband med anmälningstillfället till på pg 1125687-2. Resterande faktureras med sista betalningsdag 30 mars 2024.
Din plats är garanterad så snart  anmälningsavgiften är betald.

Anmälningsavgift återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg och – 5% admin om avbeställning sker mer är 40 dagar innan avresa. Om arrangören inställer kursen betalas hela anmälningsavgiften tillbaka till deltagaren. I övrigt tillämpar Lendasoasen Konsumentsverkets allmanna-villkor-for-paketresor

Kurslokal under bouganvillean på Hotel Irini

Boende

Vi bor i trevliga familjehotell med enkel standard. Varje rum har egen ingång och uteplats, badrum, kylskåp, vattenkokare/en miniplatta för mjölk eller äggkokning, samt porslin för att iordningställa en enkel frukost. Hotellen i Lendas har ingen frukostservering till förfogande utan var och en lagar sin frukost på rummet och sitter på sin uteplats eller går ut och äter på någon taverna. Lendas har två minimarket (2 min bort) och ett tiotal tavernor som serverar god grekisk husmanskost. Läs mer om orten och boende HÄR.

Flygresa

Var och en bokar och betalar sin egen flygresa till Heraklion på Kreta. Vi rekommenderar direktflyg med Vingresor från Kph/Mmö/Gbg/Sthlm som går på torsdagar till Heraklion.  Obs! Transfer som ingår i kurspriset går endast från Heraklion (inte från Chania).

Obs! Boka din resa först när kursstart är bekräftad.

Information.

Ann-Sofie Noryd, info@lendasoasen.se, 0763-755070

Till>> Anmälan

Sista anmälningsdag förlängt – enstaka platser kvar –

 

Lendas har fått sitt namn av den stora Lejonklippan i väster som skyddar den lugna hamnen. Hit reste människor under antiken för att dricka brunn och få läkedom i Asklepiostemplet. Resterna av templet syns fortfarande i sluttningen bakom byn och vattnet kommer från samma källa nu som då.

OCD-lejon