MediYoga och Vandring – på Kreta

20 – 27 september 2020         

 

Jeanette Challis – MediYoga-instruktör, dans-rörelsepedagog.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kursen för dig som vill kombinera det inre lugnet i yogans värld och den yttre
upplevelsen av Lendas fantastiska omgivningar.

——–

Under kursen får du:

* träna MediYoga med andning, meditation
* klangmeditation
* tillfälle att komma ner i varv och få tid till återhämtning.
* vandring tillsammans i tystnad med inslag av MediYoga och meditation.
* rörelseverkstad –  öka din kroppsmedvetenhet och din rörlighet.

 

Ur programmet:

Vi börjar och slutar dagen med ett MediYogapass, på morgonen för att samla energi och balans inför dagen och på kvällen för att komma till ro. I ’rörelseverkstaden’, tre pass, så låter vi våra kroppar berätta ’tankar och ord’ utifrån oss själva på ett lekfullt vis.

Två heldagar vandrar vi i den storslagna naturen, bl a genom fårhagar och olivlundar, En av dagarna till ett pilgrimskapell insprängt i berget med vidunderlig utsikt och via Drafula-ravinen ner till en strand med naturlig marmor. Vandringarna sker tystnad, i rofyllt tempo och med MediYogainslag såsom andning, meditation mm. Under den tysta vandringen låter vi kamera och mobil vara avstängd så vi tillfullo kan vara i nuet.

Yoga, vandring och meditation tillsammans skapar en skön känsla av samvaro där du kan fylla på med energi. Du får också tid att vara med dig själv, ta ett dopp eller varför inte lite siesta på eftermiddagen.
Inga förkunskaper men en god allmänkondition med tanke på heldagsvandringarna.

Fem kursdagar är mån – fredag. Lördag disponeras fritt och söndagar är resdagar.
———————————-
MediYoga i korthet.
MediYoga (MY) är en svensk utvecklad terapeutisk yogaform som .. Läs mer >

Kursledare:

Jeanette Challis är utbildad dansare, danspedagog, rörelsepedagog, kreatör, yogainstruktör, diplomerad mediyoga- och gravidyogainstruktör och legitimerad barnmorska. Sedan flertalet år leder Jeanette yogakurser, rörelseverkstad och retreat på Oaxen och genom Svenska Kulturcentret Lendas Kreta.
www.jeanettechallis.se
Södertäljeposten juni 2017: http://www.e-magin.se/latestpaper/kp8d16gf/paper/#/paper/bqxxch3p/28

Ann-Sofie Noryd  är vandringsledare, teater- och rörelsepedagog, mindfulnessinstruktör. Har gedigen kunskap om Lendas natur, kultur och historia. Driver kursverksamhet i Lendas sedan 20 år och ansvarar också för kursadministrationen.  Om Lendasoasen

———-

Deltagarröster från 2019:

“Härliga vandringar i lugnt tempo”
”Yogapassen var väldigt fint upplagda kändes bra för en nybörjare i Yogavärlden
”Fler behöver detta

Kursavgift:

8400 kr. Kursavgiften inkluderar anmälningsavgift 2000 kr, inkluderar 7 hotellnätter i enkelrum med dusch och enkel utrustning för att koka sitt morgonkaffe/te (frukost ingår ej), transfer t o r Heraklion, välkomst- och avslutningsmiddag. Mer om BOENDE läs här.

Anmälningsavgiften – 2000kr betalas i samband med registrerad anmälan till plusgiro 1125687-2. Din plats är garanterad så snart anmälningsavgiften är betald.  Resterande belopp faktureras och ska vara inbetald senast 15 aug 2020.
Anmälningsavgiften återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg – 5% administrationsavgift om avbeställning sker mer än 30 dagar innan avresa. I övrigt tillämpar LendasOasen Allmänna resevillkor

Flygresa

Bokar var och en för sig till Heraklion. Från Gbg/Kph rekommenderar vi direktflyg genom apoll0.se  sön-sön och från Sthlm reguljärflyg, se  skyscanner.se. Billigast idag (2/11) är 2602 kr t o r. Kontakta oss gärna för vidare information.

Obs! boka inte flygresa förrän bekräftelse om kurstart är skickad.

Mer information

Kursfrågor Jeanette Challlis challisje@icloud.com eller

Frågor kring boende, resa mm: Ann-Sofie Noryd info@lendasoasen.se 0763-75 50 70

ANMÄL dig här

Sista anmälningsdag 15 maj 2020 – eller när kursen är full.

Folder för utskrift>> Mediyoga 2019

Foton: Sven Wagelin-Challis