OM LENDASOASEN

Casa Doria 3 DSC_3489

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej,

jag heter Ann-Sofie Noryd  och det är jag som driver LendasOasen.

Jag har min bakgrund inom kultur och skola. Har frilansat som skådespelare, regissör och pedagog, varit projektledare för teaterprojekt för arbetslösa och producerat för dans och teater. Är numera kursarrangör men också också vandringsledare, mindfulnessinstruktör.

I min ungdom arbetade jag några år som platsansvarig reseledare i forna Jugoslavien bl a, vilket lärde mig mycket om människor och hur man integrerar med en annan kultur på ett annat språk.

Jag kom till Lendas 1995 och blev fångad av bergen, havet, den ständigt klarblåa himlen, människorna och den genuina atmosfären och har sen dess återvänt varje år. Jag har lärt känna människorna och deras omgivningar, fascinerats av antikens Asklepioskult i templet ovanför byn och räknar nu Lendas som en självklar plats i mitt liv.

Och jag delar gärna med mig…

2008 startade jag LendasOasen och sedan dess har jag fortsatt att arrangera kurser och vandringar vår och höst med varierande teman. NU senast etablerar vi ett Study Center  ett initiativ tillsammans med Annika Åkeblom Göteborgs UniversitetIIPKL*Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande

I mer än 20 år har jag varit verksam inom Svenska Kulturcentrets Lendas/Kretas sommarkursverksamhet, både som platsansvarig och som kursledare i masktillverkning för teater och Upptäck mer av Lendas – med betoning på den lokala kulturen, naturen och hisorien.

Välkomna!

____________________

 Följ mig gärna på Facebook!