Fånga berättelsen!

med storyteller Mats Rehnman och dramatiker Kersti Björkman

2 – 9 oktober 2014                           PLATSER KVAR!


Att berätta är ett oslagbart sätt att nå fram till andra människor. Men vad ska man berätta? Följ med till Kreta och utforska dina historier under professionell ledning.

Inga förberedelser krävs – vi börjar där vi är!

 

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som föreläser, undervisar, samtalar, står på scen, kommunicerar muntligt och     i skrift.

Syfte

att få fördjupad kunskap om vad en berättelse är

att erfara skillnaden mellan en skriftligt och muntligt berättande.

att odla sin berättarlust tillsammans med andra!

Om kursen..,

Med skrivuppgifter och muntliga berättarövningar utforskar vi vad det är som gör en god historia och hur den kan berättas. T ex  hur kan anekdoter och händelser bli till användbara berättelser. Ett par av dagarna ger vi oss ut på vandring i de intagande omgivningarna och få fler impulser till berättandet.  Kursveckan blir en upptäcktsresa och med dig hem kommer du att ha en bunt historier och uppslag som du kan utveckla vidare.

Upplägg

Kursen omfattar 5 dagar, fre – tisdag ca 9-12 + 17-20. vi startar med Välkomstmiddag torsdag kväll.Deltagarantal ca 10 personer. I huvudsak bygger kursen på praktiska övningar. Dessa varvas med viss teori och gemensamma reflektioner. Mellan morgonens och eftermiddagens arbetspass finns tid för sol, bad och vila. De dagar då vi gör vandringar förlägger vi kursprogrammet till inspirerande platser kring byn, med utsikt över havet, omgivna av bergen eller i skuggan under ett träd. Avslutningsmiddag tisdag kväll. Onsdagen disponeras fritt efter eget önskemål.

Kursledare

Kersti Björkman kerstibjorkman.se är dramatiker, skrivpedagog och projektledare. Mats Rehnman är internationellt välrenommerad scenberättare, konstnär och författare. Båda har lång erfarenhet av att leda kurser inom näringsliv, skola och scenkonst och är verksamma inom berättarkompaniet Fabula Storytelling. De är väl hemmastadda i Lendas efter att ha lett sommarkurser här under många år.Se vidare: www.storytelling.se, www.matsrehnman.com,

 

Platsen

LENDAS är en liten fiskeby på södra Kreta. Orten har fått sitt namn av den stora Lejonklippan i väster som skyddar den lugna hamnen. Hit reste människor under antiken för att få läkedom i Asklepios-templet, dricka brunn och få rekreation. Tempelresterna syns fortfarande i sluttningen bakom byn och vattnet kommer från samma källa nu som då. Idag lever byn på förhållandevis stillsam turism var säsong varar ända fram i oktobers sommareftervärme.                                                                                   

Boende: Vi bor i enkelrum i familjära, mindre hotell. Alla rum med egen ingång med uteplats, dusch/toalett, kokmöjlighet (frukost ingår ej).

Kurspris:  9000kr exkl moms, (inkl anmälningsavgift), hotell i enkelrum, transfer från Heraklion, kursledning, lokalguide,kurskaffe,  välkomst- och avslutningmiddag.

Anmälningsavgiften om 2000kr inbetalas på plusgiro 1125687-2 senast 30 dagar efter anmälan blivit registrerad.

Flygresan bokar var och en själv genom Vingresor till Heraklion på Kreta.

 

Information: Ann-Sofie Noryd, 0763-755070, info@lendasoasen.se

ANMÄLAN Klicka här

Sista anmälningsdag 31 aug 2014

Pdf för utskrift: Fånga berättelsen 2014